Rijeka ljeto provodi s prometnim gužvama – kreću najopsežniji radovi na prometnicama u posljednjih 15 godina!

Ljetno smanjenje intenziteta prometa omogućit će odvijanje brojnih radova na riječkim prometnicama i komunalnoj infrastrukturi, rečeno je na 48. gradonačelnikovom kolegiju.

31
Foto: Grad Rijeka

Govoreći o predstojećim radovima na riječkim prometnicama pročelnica Odjela za komunalni sustav Irena Miličević navela je kako će se ovog ljeta izvoditi najopsežniji ljetni radovi na komunalnoj infrastrukturi u posljednjih petnaestak godina. KD Vodovod i kanalizacija izvodit će radove na rekonstrukciji i dogradnji postojećeg sustava odvodnje u Krešimirovoj ulici, za koje bi trebalo uskoro utvrđeno privremeno prometno rješenje.

Riječ je o zajedničkom, 35 milijuna kuna vrijednom projektu ViK-a, Hrvatskih cesta i Grada Rijeke, u sklopu kojega su Hrvatske ceste zadužene za rekonstrukciju kolnika u duljini od 1.100 metara, uz prateću opremu i dio infrastrukture, dok je KD ViK zadužen za izgradnju transportnog kolektora za odvodnju otpadnih voda, dugog 1.080 metara, uz još sto metara odvojaka, rekonstrukciju oko kilometar dugih dionica vodovoda, paralelno uz navedeni kolektor te polaganje DTK mreže.

Uz nastavak izgradnje komunalne infrastrukture – sustava vodoopskrbe, kanalizacije i elektroinstalacija bivšeg kompleksa Benčić, Miličević je izdvojila drugu fazu radova na Turističkom kompleksu Costabella, za koje će biti uspostavljena privremena regulacija prometa u Opatijskoj ulici. Nastavlja se rekonstrukcija teretnog kolodvora Rijeka – Brajdica i reorganizacija cestovnog i željezničkog prometa koje vrši HŽ Infrastruktura, a započeli su i radovi na uklanjanju objekta i iskopu građevinske jame u Tizianovoj ulici, gdje će se izgraditi stambeni kompleks sa 250 stambenih jedinica. Uz dodatne radove na uređenju nasipa kod kružnog raskrižja Martinkovac, spomenuti su i brojni manji radovi koji uključuju izgradnju plinske mreže na Rešetarima TD-a Energo, te radovi na rasvjeti i vodovodnoj mreži.

Gradonačelnik Vojko Obersnel prihvatio je odluku o zabrani izvođenja svih ostalih radova na nerazvrstanim cestama u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna, nastalu na sugestiju Turističke zajednice u svrhu turističke promocije grada. Gradonačelnik je rekao kako je riječ o čudnoj situaciji u kojoj je vrlo teško pomiriti sve različite interese, čak i donošenjem neke opće odluke, navodeći kako treba uzeti u obzir više od tisuću iznajmljivača u Rijeci, te nadodao kako se veliki gradski projekti koji imaju svoje zadane rokove ne mogu zaustaviti ni obustaviti, budući da je riječ o velikim investicijama koje će promijeniti grad.

Komentari