Rijeka – Europski grad sporta 2022. godine?

77

U Zagrebu je i službeno dobivena informacija da da je Grad Rijeka postao kandidat za Europski grad sporta 2022. godine. Kandidatura je izraz želje da se naš grad još više promovira sa svojim vrijednostima, a u petak 24.07.2020. godine je definitivno odlučeno da će to biti kroz sport! Naš grad će posredstvom Riječkog sportskog saveza uložiti maksimalne napore u narednom periodu kako bismo ispunili zahtjevne kriterije za dobivanje ove prestižne titule.

Nama kao Riječkom sportskom savezu prvenstveno je cilj pokazati i dokazati da je sport vrlo važan segment u našem gradu, te da kroz sve tražene aktivnosti i kriterije sport u našem gradu bude prepoznatljiv prema kvaliteti, sportskoj infrastrukturi i popularnosti. Definitivno je da sport ima veliku priliku dobiti zasluženu poziciju u našem gradu kao i našem društvu.

ACES Europe titule dodijeljuje prema načelima odgovornosti i etike, poboljšanje kvalitete života, psihofizičkog blagostanja i potpune integracije unutar zajednice, što god to značilo. Jasno da ulaganja ovise o financijskim mogućnostima gradova ili regija, primjerice, grad Torino je 2015. godine organizirao tisuću događaja, francuska regija Logron ukupno je prihodovala 44,5 mil. eura nakon ulaganja 2014. godine”, poručili su iz Riječkog sportskog saveza.

Titula je prije svega međunarodno prestižna, a koliko je lokalno poticajna ovisi o projektima kojima gradovi stimuliraju razvoj sporta.

Komentari