Riječki Veslački klub Jadran proslavio 100. obljetnicu!

71
prvih 100 veslački klub jadran

Veslački klub Jadran prigodnom je svečanošću u HKD-u na Sušaku, pod pokroviteljstvom predsjednika RH Zorana Milanovića, obilježio sto godina postojanja kluba. Na svečanosti, kojoj je u ime Primorsko-goranske županije prisustvovao župan Zlatko Komadina, promovirana je i klupska monografija “Prvih sto” autorskog dvojca Marijana Papa i Livia Smilovića te urednice Vande Radetić Tomić.

Nakon himne u izvedbi klape Luka i himne Jadrana koju je otpjevao Viktor Jajaš prisutne je pozdravio Hrvoje Vukić, predsjednik VK Jadrana.

“Najljepše stvari koje sam doživio u životu, a nemam malo godina zbile su se u Jadranu. Odgovornost je i čast pričati o sto godina kluba”, naveo je.

Svečanosti su nazočili izaslanik predsjednika RH Željko Jovanović, potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

Nema segmenta u našem društvu gdje nema nekoga poniklog u Jadranu. Hvala Jadranu što je pridonio rastu Rijeke, PGŽ-a, a time i rastu cijele Hrvatske”, rekao je predsjednikov izlaslanik Željko Jovanović.

“Ova dvorana je prepuna topline i emocija što se rijetko viđa. Čestitam Jadranu na tome. Obilježili ste povijest Rijeke i dali veliki doprinos te budite ponosni na sve što ste napravili i na sve ljude koji su prošli kroz klub”, istaknuo je ministar Butković.

Posebna priznanja uručena su živućim bivšim predsjednicima kluba, a to su: Zlatko Pasarić, Ivan Marenčić, Ante Simonić, Borislav Perožić, Ervin Radetić, Dario Vukić, Đuro Ljubić, Livio Smilović, Ivo Zrilić, Andrej Smilović, Hrvoje Vukić.

Priznanja su primili i najstariji zaslužni članovi kluba Zlatko Pasarić i Aleksandra Frković te najuspješniji veslači: Frane Kazija, Ratko Skočilić, Žarko Bonifačić, posthumno Boris Tucić mlađi u čije ime je primila supruga Jasna Tucić, Mladen Kostić i Mirko Prodan, Stanko Miloš, Milan Butorac, Siniša Rutešić, Vedran Karlović, Marin Srdoč, Momir Podnar, Damir Perić, Marin Perinić, Aljoša Bratuša, Marko Čekada, Hana Bratić, Marin Bogdan i Danijel Plišić.

L.B.

Komentari