Riječki rockeri uz ‘Ajmo Rijeka’ šalju poziv na humanitarnu akciju “Zajedno za glazbenu”

15
Izvor: Screenshot HRT

Svjetski dan glazbe HRT je obilježio velikim humanitarnim koncertom i humanitarnom akcijom „Zajedno za glazbenu“ kojoj je cilj prikupiti novac za kupnju instrumenata za djecu glazbene škole Frana Lhotke u Sisku i Petrinji. Olja Dešić i Vlado Simčić Vava okupili su riječke rockere i zajedničkom izvedbom pjesme „Ajmo, Rijeka“ poslali glasan poziv za glazbenu školu.

Iz HRT-a su objavili: „Koncert je ujedno bio i glavni događaj prvog dana humanitarne akcije #zajednozaglazbenu kojom želimo pomoći svim polaznicima GŠ Frana Lhotke u Sisku i Petrinji. Učenici glazbene škole, mladi ljudi koji tek otkrivaju svijet glazbe, organizirajući koncerte pred svojom školom nekoliko dana nakon velikog potresa, pokazali su nam što znači voljeti glazbu i kako znaju da glazba u njihovom gradu ne smije utihnuti. Humanitarnim koncertom, oni veliki, stariji i poznati glazbenici zahvalili su mladim ljudima iz Siska i Petrinje na najljepši način: izvodeći glazbu za njih.

Na velikoj sceni na Prislavlju bio je Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog, bend pod ravnanjem Nikše Bratoša, a uživali smo u izvedbama Vanne, Renate Sabljak, Josipe Lisac u suradnji s bendom Hladno pivo, Vokalnog ansambla L.I.P.E. iz Siska, Tereze Kesovije, Zsa Zsae i Hilsona Mandele, Albine Grčić, Massima, Ervina Baučića, Gibonnija, Petrita Cekua, Damira Urbana i 4, Nene Belana te bendova Psihomodo Pop, Detour i Hladno pivo.

Svoj glazbeni pozdrav poslali su nam iz Splita Doris Dragović, Zorica Kondža, Tedi Spalato i Ante Gelo, iz Osijeka Pero Galić, Goran Bošković, Nera Mamić, Kruno Dražić, Šima Jovanovc, Drago Laban, Branimir Jovanovac, Franjo Sarić, iz Dubrovnika klapa Kaše, Silente, Dora Kember i Pero Škobelj, iz Pule Bruno Krajcar, Alen Vitasović, Edi Maružin, Gabi Galanta, a Olja Dešić i Vlado Simčić Vava okupili su riječke rockera svih generacija koji su zajedničkom izvedbom „Ajmo, Rijeka“ poslali glasan poziv zajedno za glazbenu školu, zajedno za nove mlade ljude iz GŠ-a koji su nam se pridružili koncertu. Akciju možete podržati sve do nedjelje 27. lipnja.“

Komentari