Riječki Korzo na nekoliko sati postaje centar svjetskog automobilizma

85
wrc croatia rally

Ovogodišnji WRC Croatia Rally održava se od 18. do 21. travnja na brojnim lokacijama diljem Hrvatske. Ovaj petak rezerviran je za najljepše kadrove iz Primorsko-goranske županije, a sve kreće u ranim jutarnjim satima.

Hrvatska je ovogodišnja četvrta  postaja najboljih svjetskih relijaša, a ukupno je prijavljeno 68 posada  iz 35 zemalja svijeta. Kao i prethodnih godina i ove godine imamo posade iz Hrvatske, točnije njih sedam, što je svakako respektabilna brojka.

U petak, 19. travnja, nakon četvrtog odvoženog brzinca, nešto malo nakon 12:00 sati, svi putevi vode na riječki Korzo koji će biti pravi raj za sve zaljubljenike u automobilizam. Tu nas očekuju sve posade ovogodišnjeg WRC Croatia Rallya. Svim prisutnima u ime Grada Rijeke obratit će se zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski, a u ime Turističke zajednice grada Rijeke direktor Petar Škarpa. Centar grada bit će okupiran do 13:40 sati, kada vozači kreću prema Platku na kojem voze peti, atraktivan i vozački vrlo zahtjevan brzinski ispit.

Iz centra Rijeke predivnu razglednicu diljem svijeta poslat će neki od najboljih svjetskih vozača poput Elfyna Evansa, Sebastiena Ogiera, trenutačno vodećeg u ovogodišnjem prvenstvu, Thierrya Neuvillea, Adriena Fourmauxa, Ott Tanaka, Takamoto Katsute, Andreasa Mikkelsena i Gregoire Munstera. Dakle, sutra svi putevi vode na riječki Korzo!

Komentari