Riječki HGSS-ovci u tri dana imali tri akcije spašavanja

26
Izvor: HGSS Stanica Rijeka

Riječki HGSS-ovci od 25. do 27. srpnja imali su tri akcije spašavanja.

Akcija Crni vrh – 25.07.2021.
Poziv riječki HGSS zaprima preko Županijskog centra 112. Saznaje da se radi o muškoj osobi koja je prilikom planinarenja ozlijedila ručni zglob.

Odmah po dojavi na teren izlaze 2 člana HGSS stanice Rijeka, dok se drugi članovi stanice nalaze u pripravnosti.

Dolaskom do unesrećenog ustanovljeno je da se radi o ozljedi desnog ručnog zgloba te je uslijedila imobilizacija istog, nakon čega je osoba, zajedno s kolegama planinarima terenskim vozilom prevezena na prometnicu do osobnog vozila, čime je ova akcija završila oko 17:00h.

Akcija uvala Slana – 25.07.2021.
Istovremeno tijekom trajanja akcije kod Crnog vrha, oko 16:25h riječki HGSS zaprima poziv od centra 112, odnosno Hitne medicinske službe koja se u tom trenutku nalazi na terenu, no nije u mogućnosti samostalno izvršiti transport unesrećenog. Saznaje da se radi o muškoj osobi stranog državljanstva koja je pala niz liticu uz more u blizini uvale Slana u Selcima te pritom zadobila teže tjelesne ozljede.

Odmah po dojavi iz na teren izlazi 15 članova HGSS stanice Rijeka s 3 interventna vozila. Pri dolasku prvog člana stanice koji se u tom trenutku nalazio u blizini mjesta nezgode, unesrećenom je već pružena hitna medicinska pomoć od strane djelatnika HMP-a.
Uslijedio je transport s nepristupačnog područja, izvršen uz pomoć mještanina koji je privatnim plovilom prevezao unesrećenog, djelatnike HMP-a te člana stanice Rijeka do sljedeće, vozilom pristupačne uvale. Unesrećeni je predan vozilima hitne pomoći čime je ova akcija završila oko 17:15h.

Akcija Baška – 27.07.2021.
Poziv HGSS-ovci zaprimaju oko 16:00h od strane centra Županijskog centra 112. Saznaju da se radi o muškoj osobi stranog državljanstva, koji je pri planinarenju iznemogao te nije bio u mogućnosti nastaviti kretanje.

Odmah po dojavi na teren izlazi 10 članova HGSS stanice Rijeka s 3 interventna vozila.

Dolaskom do unesrećenog, istoga se rehidriralo, nakon čega je samostalnim kretanjem, uz pratnju članova stanice izvršen transport do cestovne prometnice, čime je ova akcija završila oko 18:25h.

Snimka zaslona 2021-08-01 090625
Izvor: Screenshot Facebook

Komentari