Riječki HGSS-ovci imali pune ruke posla: U Studeni i Klani brali gljive pa se izgubili, na Krku se u šumi izgubio strani državljanin

74
hgss
Izvor: HGSS Stanica Rijeka FB

Akcija Studena – 23.10.2022.

HGSS stanica Rijeka zaprimila je poziv preko Županijskog centra 112 oko 18:30. Saznaju da se radi o dvije osobe koje su se berući gljive dezorijentirale u šumi u predjelu Studene. Zbog guste magle i neposjedovanja rasvjete osobe nisu bile u mogućnosti samostalno nastaviti kretanje.
Preciznim lociranjem putem mobilnog uređaja ustanovljeno da se nalaze uz potok ”Duboki jarak” u nepristupačnom predjelu na znatnoj udaljenosti od označenih planinarskih puteva.
Pritom na teren iz baze Vežica izlaze četiri člana HGSS stanice Rijeka s dva interventna vozila.
Dolaskom do unesrećenih, istima je dana rasvjeta te odjeća, nakon čega su ispraćeni do planinarskog puta, a zatim i osobnog automobila. Time je ova akcija završila oko 20:45.

Akcija Klana – 28.10.2022.

Preko Županijskog centra 112 HGSS-ovci su zaprimili poziv oko 19:00. Saznaju da se radi o dvije osobe koje su se berući gljive dezorijentirale u šumi u okolici Klane. Zbog guste magle i neposjedovanja rasvjete osobe nisu u mogućnosti samostalno nastaviti kretanje.
Po lociranju putem mobilnog uređaja, na teren izlaze dva člana HGSS stanice Rijeka s jednim interventnim vozilom.
Dolaskom do unesrećenih izvršeno je utopljavanje te prijevoz terenskim vozilom do vlastitog automobila.
Time je ova akcija završila oko 20:50.

Akcija Čižići – 15.11.2022.

Poziv zaprimamo preko Županijskog centra 112 oko 17:30. Saznajemo da se radi o stranom državljaninu koji je izgubio orijentaciju u šumskom predjelu sjeverno od mjesta Čižići na otoku Krku.
Kako unesrećeni nije posjedovao odgovarajuću rasvjetu, po lociranju putem mobilnog uređaja, na teren izlazi 13 članova HGSS stanice Rijeka s 4 interventna vozila.
Dolaskom do unesrećenog, izvršeno je utopljavanje nakon čega je ispraćen do planinarskog puta, a zatim i osobnog automobila. Time je ova akcija završila oko 19:40.
L.B.

Komentari