Riječke tržnice otvaraju svoja vrata, no bez voća i povrća u ponudi

30

Riječke tržnice ponovo otvaraju svoja vrata od 28. ožujka. Stožer civilne zaštite donio je Odluku o iznimnom dopuštanju rada uz pridržavanje posebnih uvjeta. Odlukom se dopušta rad tržnica i objekata u sastavu tržnica uz pridržavanje strogih mjera socijalnog distanciranja. Dopustit će se rad objekata u kojima se prodaje hrana, higijenski artikli, lijekovi, veterinarsko-medicinski proizvodi, poljoprivredni lijekovi i hrana za životinje. Odluka se odnosi na rad tržnica koje su čvrsti i u potpunosti zatvoreni objekti.

Pravne i fizičke osobe koje upravljaju tržnicama uz opće mjere i upute koje propisuje HZZJZ, trebaju osigurati da se ne stvara gužva, trebaju istaknuti jasne upute i primjenjivati mjere pojačane higijene i čišćenja prostora. Nadalje, osigurati propisanu udaljenost, redovito provjetravati prostore i osigurati punktove s dezinfekcijskim proizvodima.

Iz Rijeka plusa napomenuli su kako se na riječkim tržnicama neće prodavati voće i povrće, jer se to inače prodaje na štandovima na otvorenom prostoru koji će i dalje sukladno ovoj Odluci ostati zatvorene. Otvaraju se zatvoreni objekti na riječkim tržnicama kojima upravlja Rijeka plus d.o.o.

Zatvoreni objekti Centralne tržnice, Tržnice Brajda i Tržnice Zamet, od sutra, 28. ožujka 2020. godine rade prema redovnom radom vremenu zatvorenih objekata na tržnicama kojima upravlja Rijeka plus d.o.o.

Rijeka plus d.o.o. na tržnicama će osigurati djelatnike koji će prevenirati stvaranje gužvi, a jasne upute o pravilima ponašanja za kupce i prodavače bit će istaknute  na svim ulazima u zatvorene prostore tržnica te postavljene na vidljiva mjesta u prodavaonicama.

Komentari