Riječka ekipa u Glini postavila čak 475 m² grijanog šatora!

413
Postavljen šator u Glini

Na inicijativu poslovnog kluba PartneRI, čiji su članovi mahom riječke tvrtke i poduzetnici, grupa sastavljena od članova poduzetnika, a u suradnji s renomiranom tvrtkom za postavljanje šatora Tent Event, danas je u Glini postavila šator od 375 m² te dodatna četiri manja šatora po 25 m².

Tako su osigurali sveukupno 475 m² zatvorenog grijanog prostora koji će u ovim zimskim danima znatno olakšati uvjete života građanima Gline i okolnog područja. S obzirom na vremenske uvjete, hladnoću i kišu, područja pogođena potresom vape za zatvorenim i grijanim prostorima koji bi mogli biti korišteni kao privremeni centar za pripremu i distribuciju hrane. Stoga je u šator postavljen i drveni pod te dvadeset sjedećih garnitura, klupa i stolova, koji će biti korišteni za svakodnevnu podjelu toplih obroka stanovnicima Gline i okolice. Također, uz šator će biti postavljen mobilni ugostiteljski objekt s kapacitetom pripreme pet tisuća toplih obroka dnevno. 

Dječja igraonica u sklopu šatora u Glini
Dječja igraonica u sklopu šatora u Glini

Dio pogona stavljen je u funkciju već danas, tako da je, bez obzira na radove u tijeku, na licu mjesta podijeljeno više od 700 toplih obroka. Dio šatora pretvoren je u dječju igraonicu kako bi najmanjima koji su pretrpjeli štete potresa, barem nakratko, uljepšali svakodnevicu i vratili im djetinjstvo. Veseli što se vijest o postavljanju šatora ubrzo proširila okolicom pa su mališani već danas dobili svoje igračke i koristili prostor igraonice. Riječka ekipa i dalje će brinuti o šatoru, odnosno pokušati dodatno poboljšati uvjete boravka u njemu, ali i donositi nove igračke mališanima.

 

 

Komentari