Riječanki stradala majka, a pomogla potpuna neznankinja: U ovom gradu koji teče ima stvarno divnih ljudi… E to je moj grad na kojeg sam ponosna i eto zašto ga volim

392

Na pješačkom prijelazu na Krimeji jutros je došlo do prometne nesreće. Naime, Riječanku je udario motociklist, a hrabra žena, potpuna strankinja, koja se u tom trenutku našla na mjestu nesreće brzo je priskočila u pomoć. Naposljetku je sve završilo dobro. Hrabra žena nazvala je kćer stradale Riječanke, pružila podršku i bila cijelo vrijeme uz nju. Kćer stradale gospođe bila je toliko oduševljena činom potpune strankinje da je svoje dojmove podijelila na Facebook grupi „Volim grad koji teče“. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

“Jutros u 9.35 sati primila sam poziv s nepoznatog broja. Žena se nazvala i predstavila se. Dalje sam čula samo riječi – Vaša mama, pješački, Krimeja, motorist ju je udario, pri svijesti je, dolazi hitna… i čula sam čekat ću sa njom hitnu, držim je za ruku i ne puštam! Čula sam; smirite se, polako vozite i dođite…

Sjela u auto…. Možda mi je trebalo 15-20 min, možda! Ne znam!
Vidim svjetla policije i hitne u daljini… Nazovem natrag broj od gospođe, a ona mene čeka na cesti, drži mamine naočale za vid u rukama da mi ih preda. Sjela je kod mene u auto i kaže idemo skupa na hitnu. Moram vidjeti kako je gospođa Ljubica!!!
Policija je ostala s 4 motora na Krimeji, radili su uviđaj. Desilo se… njemački motoristi,tri su stala na pješačkom, a četvrti je doletio… Nije stao.
Ja sam bila u takvom šoku da mi je žena pomogla s razgovorom dok smo se vozile na hitnu, ispričala mi sve, smirivala me… Mama Vamm je pri svijesti, dala mi je vaš broj jer ga je znala napamet, prisebna je.
Ovim putem ja joj se moram još jednom zahvaliti i to ovako javno jer vidjeti sve, pričati s njom i držati je budnom, pomoći u nesreći i ostati priseban, a i sama je bila u šoku. Hvala ti od srca! Pričala si s mamom, bila uz nju do dolaska hitne, klečala na cesti uz nju.
Potpuni stranac! Bila sa mnom ispred hitne, a sama doživjela istu stvar pred toliko godina na tom pješačkom da te auto obori.
Zahvaljujem se i dečku koji je odmah pozvao hitnu koji je bio tamo (ne znam mu ime)
Zahvaljujem se i doktorima i sestrama koji su odmah izašli van iz svojih ordinacija preko puta. Zahvaljujem se i svima s hitne i mojoj Tamari što mi je pomogla dok smo čekali nalaze jer svi znamo da u ovo doba Covida na hitnoj nema ulaza.
Mama je prošla s lakšim ozljedama, Bogu hvala, natučena i sa slomljenim rebrima, ali živa je!!! Živa!!!
U ovom gradu koji teče ima stvarno divnih ljudi… E to je moj grad na kojeg sam ponosna i eto zašto ga volim.
Hvala vam svima još jednom vi divni ljudi koji ste nam pomogli u ovoj nesreći!!!!!”
Snimka zaslona 2021-07-20 115840
Izvor: Facebook Screenshot

Komentari