Riječanka se obratila Vojku Obersnelu zbog požara, a on joj odgovorio: “Do požara je došlo u prostorima kojima upravlja Lučka uprava, a ne Grad Rijeka”

57

Nakon što je zbog požara u riječkoj luci gusti dim i nesnosan smrad obavio Rijeku, Riječanka Veronika Brčić na društvenim mrežama požalila se gradonačelniku Rijeke Vojku Obersnelu:

“Poštovani gradonačelniče! Prije nego padnu u burom odneseni zaborav, nadam se da će se provesti istraga o jučerašnjim dimnim signalima iz centra grada. Tko je proizveo taj opasan otpad, odakle je stigao, zašto je tamo (u centru grada!), tko, na koji način i gdje ga je (prije no što je otišao u dim) trebao sanirati, uslijed čega je došlo do požara..? Čija je odgovornost..?”

Na objavu je brzo odgovorio i sam gradonačelnik Rijeke napisavši: Poštovana gospođo,
hvala Bogu da postoji gradonačelnik kojem se uvijek može pisati i žaliti. Prema podacima kojima raspolažem – do požara je došlo na području lučkog područja, dakle u prostorima kojima upravlja Lučka uprava, a ne Grad Rijeka.


Radi se o prikupljenom otpadu koji se sastoji od starih automobila, metalnog otpada i dijelom automobilskih guma, koji se izvozi preko Luke Rijeka. Sve tvrtke uključene u taj posao imaju potrebne dozvole i obavljaju ga na tom području već godinama.
Policijska istraga će utvrditi uzrok nastanka požara i eventualnu odgovornost, o čemu će javnost biti na vrijeme obaviještena.


U svakom slučaju zahvaljujem na brizi, uz srdačan pozdrav!

Primjedba 2020-07-13 084818
Izvor: Screenshot Facebook Vojko Obersnel

 

Komentari