Riječanin: “Reklama na pročelju Robne kuće Ri narušava panoramu grada”. Grad Rijeka: “Postavljena je bez odobrenja, provodi se postupak uklanjanja”

154
new yorker
Izvor: Screenshot Google Maps

Jedan je Riječanin na ReciGlasno! postavio pitanje koje se odnosi na reklamu New Yorkera na pročelju Robne kuće Ri.

“Predlažem nadležnim institucijama da se pokrene akcija otkupa/najma oglasnog prostora na pročelju zgrade Robne kuće Ri na kojoj već predugi niz godina stoji reklama za trgovca New Yorker. Nije potrebno objašnjavati koliko je paradoksalno da panoramu grada narušava takav natpis. Vjerujem da bi se velika većina građana složila da se javnim sredstvima financira najam oglasnog prostora na pročelju kako bi se ta nakazno ružna i sadržajno bizarna reklama uklonila iz vizure grada. Pretpostavljam da je nekakva uobičajena procedura da takvu inicijativu potakne određena grupa građana, pa ovom prilikom pozivam da se takva akcija i pokrene”, istaknuo je Riječanin.

Iz Gradske uprave Grada Rijeke ubrzo je stigao odgovor koji donosimo u nastavku:

“Tijekom proteklih godina Grad Rijeka u više je navrata odgovarao na upite građana vezano za reklamu New Yorkera na pročelju Robne kuće Ri, čemu je prethodila detaljna provjera o nadležnostima, odnosno odgovornosti onih koji su dopustili njeno postavljanje s morske strane, ali i s istočne i sjeverne strane, usmjerene prema Korzu. Svakako je važno napomenuti da se odgovorna osoba tvrtke koja je reklamu postavila nikada po tom pitanju nije obratila Gradu Rijeci, niti je tražila suglasnost, a koliko nam je poznato, ne postoje suglasnosti niti drugih nadležnih institucija. Stoga je Odsjek za komunalno redarstvo u kolovozu 2023. godine pokrenuo postupak, radi uklanjanja bespravno postavljenih reklama na pročelju Robne kuće Ri. Postupak je još uvijek u tijeku, jer je stranka iskoristila pravo na žalbu i s tim u vezi se provode dodatne radnje po uputi drugostupanjskog tijela. U svakom slučaju, provodi se postupak u cilju uklanjanja ovih reklama. Nažalost, u ovom trenutku nije moguće predvidjeti kada će taj postupak biti okončan, s obzirom da se provodi po propisanoj proceduri i uz primjenu odgovarajućih rokova. Stoga Vas ljubazno molimo za još malo strpljenja i razumijevanje, jer je riječ o proceduri koja također zahtijeva vrijeme.”

Komentari