Riječanin pokušao harpunom ubiti sadašnjeg partnera svoje bivše žene

116
policija
Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je 17. siječnja 2024., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Rijeci optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog počinjenog kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. Kaznenog zakona u svezi članka 34. KZ-a i kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 1. i 3. KZ-a.

Optužnicom se 45-godišnjem okrivljeniku stavlja na teret da je 23. kolovoza 2023., u Rijeci, htijući usmrtiti sadašnjeg partnera svoje bivše izvanbračne supruge, slao mu više prijetećih poruka putem mobitela, kao i da je došao na adresu njegovog prebivališta ispred prozora te vikao i psovao, vrijeđao ga i govorio da će ga ubiti. Okrivljenika se tereti da ga je tražio da podigne roletu pa kada je oštećenik (1971.) to učinio, ispalio je iz podvodne puške harpun koji je probio prednje prozorsko staklo i zaustavio se na stijenci unutarnjeg stakla.

Okrivljenika se tereti i da je 22. kolovoza 2023., prijetio svojoj bivšoj izvanbračnoj supruzi navodeći kako ima pištolj te je vikao i vrijeđao ju i nazivao pogrdnim imenima što je kod nje izazvalo opravdani osjećaj straha i uznemirenosti.

U optužnici je predloženo da sud okrivljeniku produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).

Komentari