Riječanin Mate Mrša, bivši voditelj riječkih katoličkih skauta osuđen na još 5,5 godina zatvora zbog pedofilije

224
mate mrša
Izvor: Screenshot

Bivši voditelj riječkih katoličkih skauta, 26-godišnji Mate Mrša nepravomoćno je osuđen na još pet godina i šest mjeseci zatvorske kazne.

Presudu je prije nekoliko dana donio Županijski sud u Varaždinu, koji ga je osudio zbog četiri kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, na štetu iste žrtve, odnosno maloljetnice.

Mrši je izrečena i sigurnosna mjera zabrane pristupa internetu u trajanju koje je dvije godine dulje od izrečene kazne zatvora. U ovom slučaju riječ je o maloljetnici s područja Varaždinske županije kojoj je Mrša pristupio s nekoliko lažnih profila na društvenim mrežama te počinio niz kaznenih djela dok je istovremeno bio potpuno svjestan da se radi o maloljetnoj osobi.

Važno je istaknuti da ova žrtva ni na koji način nije povezana s riječkim katoličkim skautima iz čega proizlazi da se nije zaustavio samo na toj skupini djece, zbog čega je već ranije osuđen, već je žrtve tražio i drugdje, piše Index.

Podsjetimo, bivši voditelj riječkih katoličkih skauta nepravomoćno je već jednom osuđen na Općinskom sudu u Rijeci na osam godina zatvora zbog pedofilije. Riječ je o istim kaznenim djelima, ali ih je na riječkom području počinio više od tridesetak. 

Komentari