Rezultati tjedne akcije u prometu Speedmarathon u PGŽ: Utvrđena 582 prekršaja, najveća brzina od 164 km/h evidentirana na A6 kod Vrbovskog

162
auto brzina

Na području Policijske uprave primorsko-goranske policijski službenici su od 17. do 23. travnja 2023. godine pojačano nadzirali brzinu kretanja vozila na svim prometnicama.

Tijekom pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 582 prekršaja, od kojih su 298 utvrdili policijski službenici, a 284 prekršaja su evidentirana tehničkim sredstvima, odnosno automatskim kamerama za brzinu postavljene uz prometnice.

Tijekom akcije kontrolirano je 862 vozila, a zbog utvrđenih prekršaja prekoračenja brzine kretanja uručit će se i 44 zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom.

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila od 164 km/h evidentirana je u nedjelju, 23. travnja u 11.42 sati na autocesti A6, na 19km kod Vrbovskog gdje se osobno vozilo marke „Toyota“, zagrebačkih registracijskih oznaka, kretalo u smjeru Zagreba na mjestu ograničenja brzine određeno prometnim znakom na 110km/h.
U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji će biti sankcioniran prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Speed Marathon organizira se tradicionalno jednom godišnje, tijekom ROADPOL-ove Operativne akcije Brzina, koja se ove godine provodila od 17. do 23. travnja u svim državama Europske unije.

Komentari