Restoran Kampus proslavio 10. rođendan!

17
Izvor: Sveučilište u Rijeci

Restoran ”Kampus” Studentskog centra Rijeka obilježio je desetu godišnjicu otvorenja. Zbog epidemioloških mjera koje su na snazi – skromno, ali ipak svečano obilježavanje ove obljetnice, značajne za Studentski centar Rijeka, kao i za standard studenata Sveučilišta u Rijeci, održano je danas, 29. travnja 2021. u samome restoranu.

Prijenosom uživo na Facebooku SCRI-a obratili su se: prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci, Dinko Jurjević, mr. sig., ravnatelj Studentskog centra Rijeka, Leopold Mandić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, Andrea Mešanović, mag. phil. et paed., viša savjetnica za studentski standard i Darko Lovrić, voditelj restorana ”Kampus”

Restoran Kampus
Izvor: Sveučilište u Rijeci

Ravnatelj Jurjević ukratko se prisjetio izazovnih početaka rada restorana, koji, kako je naglasio uspješno u kontinuitetu radi od tada.

Voditelj restorana Darko Lovrić prisjetio se kako se krenulo s radom u jednoj smjeni, pa kasnije u smjeni i pol, a kasnije i u dvije smjene te kako se s 300-tinjak došlo na 2.500 obroka dnevno. Zaključio je porukom kako svi jedva čekaju kraj pandemije i povratak studenata u restoran u punome kapacitetu.

Andrea Mešanović prigodom otvorenja restorana ”Kampus” 2011. godine bila je zamjenica predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci članica Upravnog vijeća Studentskog centra Rijeka i imala je čast otvoriti restoran u pratnji tadašnjeg rektora prof. dr. sc. Pere Lučina, odnosno prva probati obrok s tada novootvorene ”trake”.

”Ne sjećam se što sam tada točno jela, ali se sjećam da smo svi bili jako sretni što se na Kampusu otvorila nova ‘menza’. Bilo je lijepo pratiti razvoj restorana svih ovih 10 godina”, naglasila je Andrea.

Restoran Kampus
Andrea 2011. (u pozadini rektor Lučin) i Andrea 2021. (u pozadini rektorica Prijić Samaržija) Izvor: Sveučilište u Rijeci

Izvor: Sveučilište u Rijeci

Komentari