Regionalni blok PGS-a i IDS-a predao kandidacijsku listu

29
izbori

Predsjednici stranaka predvođeni regionalnim PGS-om i IDS-om predali su danas Državnom izbornom povjerenstvu kandidacijske liste.

Tom prigodom predsjednik PGS-a Darijo Vasilić istaknuo je da je taj regionalni blok jedina hrvatska autentična regionalna lijevo-liberalna opcija.

Jedini smo iskreni, autentični i beskompromisni borci za jake regije i za potpunu decentralizaciju jer upravo mi najbolje znamo interese i prioritete ljudi našeg kraja, a to smo nebrojeno puta dokazali u sredinama kojima upravljamo”, kazao je Vasilić dodajući kako ni jedna nacionalna stranka ne može takvom snagom i, još važnije, takvim argumentima, a očito nema niti namjeru, zastupati interese građana dviju regija, Istre i Kvarnera.

Bez imalo pretjerivanja, posve ravnopravno ulazimo u trku za četiri mandata u 8. izbornoj jedinici”, zaključio je predsjednik PGS-a Darijo Vasilić, a njegov kolega, predsjednik IDS-a Dalibor Paus dodao:

IDS je na ovim izborima okupio najuspješnije regionalne stranke koje su svojim konkretnim i dugogodišnjim radom pokazale da im je istinski stalo do regija iz kojih dolaze i jedino su pravo jamstvo da će se glas građana Istre, Rijeke i Kvarnera doista čuti u Zagrebu“, kazao je predsjednik IDS-a Paus.

“U posljednje četiri godine, podizali smo životni standard, razvijali infrastrukturu i efikasno razvijali model održivog turizma jedinstven u Hrvatskoj. Njegovali smo tradiciju i multikulturalnost, čuvali istarski identitet i borili se za zaštitu prostora! Bili smo jedini pravi glas Istre u Zagrebu”, zaključio je predsjednik IDS-a.

Komentari