RegioJet uspostavlja liniju od Praga do Rijeke, a put stoji samo 20 eura

90

Privatni češki operater RegioJet najavio je uspostavljanje direktne željezničke linije Hrvatska-Češka i Češka-Hrvatska, a karte kreću u prodaju već 9. lipnja po cijenama od 22 eura za obično mjesto ili 30 eura za kupe s krevetom. Vlak RegioJeta ukupno ima 12 vagona s ukupnim kapacitetom za 560 putnika, a linija kreće 30. lipnja i traje do 26. rujna kada će prometovati 3 puta tjedno.

Prije putovanja možete birati i naručiti grickalice te zalogaje, koji će biti pripremljeni i distrubuirani nakon što napustite mjesto ukrcavanja. Ujedno, tijekom putovanja moći ćete naručiti pića poput piva, vina i bezalkoholnih bića, a u sklopu vlaka dostupan je i kafić u kojem se nalazi besplatna kava Illy. Ukoliko želite putovati s prijateljima ili obitelji možete se smjestiti u kupe za 1 do 4 putnika, koji ima i veliki prtljažni prostor. Ako putujete sami, možete odabrati privatan kupe tako da vas nitko ne uznemirava tijekom vožnje. Također, bit će dostupni i ležajevi za spavanje te udobna sjedala s pojedinačnim zaslonom ispred vas. RegioJet ima i besplatan Wi-Fi uz mogućnost gledanja filmova za vrijeme putovanja. Ujutro prije dolaska u Hrvatsku, vlak vas budi i nudi kavu uz mali doručak.

Vlak kreće iz Praga u 17:20 sati sa stajanjima u gradovima Brno, Pardubice, Břeclav pa preko Bratislave i Ljubljane stiže u Rijeku oko 8 sati. Planirane stanice u Hrvatskoj uključuju sljedeće lokacije: Baška, Baška Voda, Biograd, Brela, Crikvenica, Gradac, Krk, Makarska, Malinska, Medulin, Novi, Novigrad, Omiš, Opatja, Pakoštane, Podaca, Podgora, Poreč, Primošten, Pula, Rabac, Rovinj, Split, Sukošan, Šibenik , Šilo, Trogir, Vindolski, Vrbnik, Zadar. Povratna linija Hrvatska-Češka kreće iz Rijeke oko 18 sati i dolazi u Prag u 8:42.

Komentari