Recept Gordona Ramseya za brudet u 15 minuta!

28

Sastojci:

– škampi
– vongole
– lignje
– luk
– češnjak
– mladi poriluk
– svježe rajčice
– umak od rajčice
– kuhani krumpir
– masline
– kapare
– bijelo vino
– maslinovo ulje
– začini

1. Narežite luk na trake debljine oko tri milimetra. Na deblje narežite i češnjak te bijele dijelove mladog poriluka.

2. Napravite bazu za brudet: popržite nasjeckano povrće na dosta maslinova ulja, posolite i dobro popaprite.

3. Pustite da povrće omekša i počne se karamelizirati. Dodajte svježe rajčice i pustite da se sve zajedno pirja.

4. U drugoj tavi na maslinovom ulju prepržite očišćenu lignju oko dvadesetak sekundi sa svake strane. Izvadite iz tave.

5. Dodajte škampe i vongole i pirjajte par minuta, začinite, pa podlijte bijelim vinom. Poklopite tavu i pustite da se sve zajedno kuha još nekoliko minuta dok se školjke ne otvore.

6. U bazu ulijte umak od rajčice, ubacite školjke i škampe i dobro promiješajte. Kuhajte još oko tri i pol minute.

7. Napravite salatu od kuhanog krumpira i lignji narezanih na manje komade. Začinite s peršinom, kaparima i maslinama. Dobivenu salatu stavite u brudet, pomiješajte, posipajte s limunovom koricom i poslužite toplo

Komentari