Rab:U prometnoj nesreći se zapalio motocikl, teško ozlijeđena vozačica

92
policija

Sinoć oko 22 sata na Rabu se dogodila prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena vozačica motocikla, hrvatska državljanka. Očevidom je utvrđeno da se nesreća dogodila kada je spomenuta starija maloljetnica, upravljajući motociklom, zadarskih registracijskih oznaka, u mjestu Mundanije nepropisno pretjecala kolonu vozila te naletjela i udarila u zadnji dio osobnog vozila, njemačkih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 53-godišnji njemački državljanin.

Od jačine udarca, motocikl se s vozačicom zarotirao te pao na kolnik i pri tome zapalio. Vatra je zahvatila i vozačicu koju su prolaznici udaljili iz buktinje, a pripadnici DVD Rab su ubrzo ugasili požar na motociklu. Ozlijeđenoj motociklistici su prvu pomoć pružili djelatnici HMP-a te je potom medicinskim letom prevezena u KBC Rijeka gdje su joj dijagnosticirane teške ozljede.

Uz spomenutu nesreću, jučer su se dogodile još dvije prometne nesreće u kojima su vozači motocikala i mopeda teško ozlijeđeni.

Oko 14.15 sati u Kastvu je teže ozlijeđen 31-godišnji vozač mopeda, državljanin Sjeverne Makedonije, kome je oduzeo prednost kretanja vozač osobnog vozila, riječkih registracijskih oznaka, 64-godišnji hrvatski državljanin. U toj nesreći je i lakše ozlijeđena putnica na mopedu.

U Rijeci je oko 17 sati u ulici Pomerio nesreću izazvao 43-godišnji vozač motocikla, hrvatski državljanin, upravljajući vozilom bez položenog vozačkog ispita. U KBC Rijeka mu je pružena medicinska pomoć i utvrđene teže ozljede.

Od sveukupno 18 nesreća koliko ih je evidentirano tijekom jučerašnjeg dana do danas, s ozlijeđenim osobama ih je bilo pet, a 13 s materijalnom štetom.

Jutros je evidentirana i prometna nesreća s materijalnom štetom na riječkoj zaobilaznici koju je oko 4.45 sati izazvao 41-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola u tunelu Škurinje I. Krećući se u smjeru Diračja osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka, u jednom trenutku je izgubio nadzor nad vozilom i pritom se vozilo zarotiralo te udarilo u ivičnjak kolnika.
Riječ je o vozaču kojemu je izmjerena koncentracija alkohola od 1,77 promila, inače policijskom službeniku koji je izvan službe upravljao svojim osobnim vozilom.
Zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola, sankcionirat će se prema važećim zakonskim propisima. Također će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak zbog nedoličnog ponašanja izvan službe.

Komentari