Puna (nam) je Košara svega za Uskrs!

239

Oni koji su već zaboravili šarm kvartovskih dućana, malenih, neodoljivih  prostora u kojima se miješaju mirisi i mame na kupovinu, u kojima je svaki proizvod pomno biran, gdje vas okusni pupoljci upravo tjeraju na „grijeh“, svakako će pamćenje osvježiti u riječkoj „Košari“.

U tome malenome, ali proizvodima moćnome dućanu u Supilovoj ulici u središtu Rijeke, čeka vas zapravo cijela Hrvatska sa svojim najboljim, domaćim i zdravim namirnicama . Vlasnica Katica Gros svoje kupce mazi biranim domaćim proizvodima, možemo slobodno reći pravim delicijama. Baš pred Uskrs u njezin mali raj stižu mirisne vrgoračke jagode, domaći pomidori i krastavci, tikvice. U Košari možete naći sve za vaš blagdanski stol: bakalar na bijelo, jaja iz slobodnog uzgoja, rolane plećke, vratinu, dimljenu slaninu, skutu, tvrde sireve, sve divote hrvatskih proizvođača.

Šunkica nam je iz Krašića, sušena šunka iz Borova, tjestenina iz Velike Gorice i s Raba, skuta je grobnička,istarska i slavonska. Drugim riječima imamo delicije od Istre do Slavonije, Zagorja, proizvode iz Dalmacije“, nabraja nam Katica što sve Košara nudi. Kako Košari i priliči, kroz svoju ponudu kupcima pruža mogućnost kupnje košare napunjene proizvodima koje sami birate za sebe ili nekog svog. Ovih dana najviše se traže Uskršnje košare ispunjene finim šunkama, slasticama, jajima iz uzgoja, mladim lukom, uz obaveznu bocu finog vina.

Naši kupci mogu sami složiti Uskršnju košaricu, sami odabiru proizvode koje žele“, veli nam Katica. Dok razgovaramo za oko nam zapinju domaće mini štrudlice. Tri su vrste, punjene marelicom, višnjom ili smokvom, a u Košaru stižu s Raba. U Katičinoj Košari u ponudi je i bogati medni kutak, domaći medovi u već prepoznatljivim nacionalnim staklenkama, s različitim dodacima, cimetom, đumbirom, što vam srce poželi.

Na policama Košare ima i zdravih grickalica, a slaže ih Martina Gija, poznata nutricionistica iz Zagreba. Katica otkriva kako razmišlja ponudu proširiti i na veganske proizvode, prirodne sirupe, džemove od hrvatskih namirnica.

Ova ljupka trgovina nudi domaće, visokokvalitetne proizvode, ali je i mjesto susreta, gdje se snažno osjeća briga o kupcima, njihovim ukusima, željama. Susretljiva Katica pamti što njezini stalni kupci vole, udovoljava im i predano radi na usavršavanju ponude.

Ovaj mali dućan u Supilovoj ulici, u srcu Rijeke, nedaleko hotela Bonavia, mini je rudnik dobre spize za cijeli centar grada. Odavna je zapravo prerastao svoje kvartovske okvire, što i ne čudi, jer svi koji su ga posjetili, vjerno mu se vraćaju.

Komentari