Pula bogatija za dva nova, moderno opremljena igrališta za istrčavanje i igru pasa

563
Foto: Grad Pula

Grad Pula izgradio je dva nova igrališta za pse na području Sisplaca i u Šijanskoj šumi. Oba su igrališta opremljena modernom opremom za istrčavanje i igru pasa.
Vjerujemo da igrališta zadovoljavaju potrebe korisnika i omogućuju našim sugrađanima da sa svojim ljubimcima kvalitetno provode slobodno vrijeme u prirodi“, kazao je Giordano Škuflić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu.

Igralište na Sisplacu  površine oko 750 kvadratnih metara smješteno na području u obuhvatu šume, u nastavku Ulice Sisplac iz pravca kojega je moguć prilaz kao i iz pravca šetnice Lungomare. Igralište je opremljeno preponama, betonskim cijevima za provlačenje, stepping stones spravom, obostranom penjalicom, slalomom, obostranom klatilicom te nosačem s gumenim kolutom. Usto, postavljene su klupice za sjedenje, kante za pseći izmet i pojilice.

Foto: Grad Pula

Drugo igralištu za pse na području Šijanske šume, površine oko 600 kvadratnih metara, opremljeno  je istom opremom prilagođenog terenu.  Utrošena sredstva za uređenje zona iznose oko 470.000,00  kuna.

Igralište na Sisplacu na proljeće će se ozeleniti  te će se dodatno urediti i pristup iz Ulice Sisplac.

Foto: Grad Pula

Igrališta za pse održava društvo Castrum Pula 97 d.o.o. kojima se, u slučaju bilo kakvih potreba za intervencijom na igralištu, građani mogu obratiti.

Podsjetimo, brojne aktivnosti Grad je već realizirao U sklopu kampanje Pula Pet Plus, Grad je već  izgradio ograđeni park za pse sa svom potrebnom opremom u sklopu multifunkcionalnog igrališta na Valdebeku, postavvio „dogy boxeve“ u najposjećenijim pulskim parkovima te omogućio besplatni ulazak kućnih ljubimaca u gradske autobuse. Grad Pula donio je i Odluku kojom se propisuju uvjeti i način držanja kućnih ljubimaca te način postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama,  usklađenu s normama Europske unije, a koja osigurava adekvatno postupanje s kućnim ljubimcima te njihovo pravilno i sigurno ophođenje na javnim površinama.

Komentari