PU istarska u akciji: Na oko 500 metara od obale, pluta daska s padobranom

102
more

Policija je jučer oko 15.45 sati zaprimila dojavu da na moru kod naselja Katoro, na oko 500 metara od obale, pluta daska s padobranom te kako u blizini nikakvu nema nikakve osobe.

Sukladno procijeni da bi osoba koja se prethodno nalazila na kitesurfu mogla biti u životnoj opasnosti poradi izrazito nepovoljnih meteo uvjeta koji su vladali na moru, jakih valova jugozapadnog smjera i stanja mora 3-4, u situaciji u kojoj je svaka minuta bila bitna angažirano je policijsko plovilo P-111 koje je žurno isplovilo iz lučice Savudrija. Voditelji ophodne brodice Mirko Tribuljak i Danijel Jurec u 15.47 sati uputili su se prema akvatoriju Katora te su ubrzo, nakon svega nekoliko minuta, na 500-tinjak metara od obale, uočili neozlijeđenog muškarca koji se pridržavao za dasku. Vidno izmorenom muškarcu policijski službenici pomogli su da se popne na službeno plovilo, a na policijsko plovilo su, s ciljem zaštite imovine, ukrcali i dasku i zmaja te se sa 59-godišnjim slovenskim državljaninom uputili na granični prijelaz Umag.

Muškarac je izjavio kako je oko 14 sati izašao na jedrenje kitesurfingom da bi mu oko 15 sati, uslijed nedostatka vjetra zmaj pao u more. Kako dalje vjetra nije bilo, nije mogao više podići zmaja i nastaviti surfanje.

Po dovršetku postupanja, 59-godišnjak je izrazio veliko zadovoljstvo brzinom reakcije i spretnošću u postupanju policijskih službenika u teškim vremenskim uvjetima te je zahvalio na pruženoj pomoći. I ovaj događaj samo potvrđuje tezu da je hrvatska policija uvijek na usluzi svojim građanima i gostima.

Komentari