Prvi posao poznatog instruktora matematike Tonija Miluna bio je – u Rijeci

137

Poznati instruktor matematike Toni Milun na društvenim mrežama objavio je zanimljivu činjenicu o svom prvom poslu, koji je radio upravo u Rijeci. Njegovu objavu donosimo u nastavku:

“Nakon završenog studija otišao sam živjeti u Rijeku i radio. Mislim da nitko ne bi pogodio čime sam se bavio.

Ta je avantura trajala kratko – svega tri tjedna, ali da ispričam kako je počelo. Već sam tijekom studentskih dana u Zagrebu dobro zarađivao od instrukcija, ali vukla me želja za morem i promjenom sredine.
Čim sam stigao u Rijeku htio sam se zaposliti kao nastavnik u školi, ali to ne ide preko noći. Potom sam imao namjeru po gradu polijepiti oglase za instrukcije. Tada nije bilo interneta u današnjem obliku, niti nekog učinkovitog načina oglašavanja. U Zagrebu sam tijekom studentskih dana lijepio oglase po oglasnim pločama na fakultetima ili po tramvajskim stajalištima. To u Rijeci nije bilo moguće. Rijeka je bila naprednija, ulice čišće, a na stanicama se nisu smjeli lijepiti oglasi.
Kad sam vidio da nema ništa od posla u struci upitao sam jednu ženu koja je na raskrižjima prodavala novine kako bih i ja mogao to raditi. Dala mi je upute gdje da se javim i već sutradan sam imao posao prodavača novina na raskrižjima. To je ono – čekam da se vozačima upali crveno svjetlo i krenem među automobile i nudim novine.
Ako se dobro sjećam za svaki prodani Novi list dobivao sam 30 lipa, a sve ostale novine po 50 lipa. Ukupno bih dnevno zaradio oko 40 kuna, ali 10 je odlazilo na autobusnu kartu jer sam bio na nekom raskrižju na rubu grada. Tako sam radio desetak dana i ipak se vratio u Zagreb, gdje sam se u roku nekoliko tjedana zaposlio, ponovo proradile instrukcije, itd.
Zašto ovo pišem? Jer me je Financijska Sloboda – Marina Dubravčić svojim jučerašnjim postom podsjetila na moje radne početke.
Taj težak posao mi je pomogao da više cijenim ono čime se danas bavim.
Marina je danas financijski savjetnik, radila je u banci, a početci su joj bili karaoke i hostesa. I kaže – citiram: “Tko zna, možda opet poludim pa krenem na turneju sada kad su klinci malo porasli.”
Jeste li se vi bavili nečim što nema puno veze s onim što danas radite i smatrate li to dobrim iskustvom?”, poručio je Toni Milun na društvenim mrežama.
Snimka zaslona 2024-07-05 100537
Izvor: Screenshot FB

Komentari