Prosvjednici na Hipodromu: “Bandić prodaje Zagreb na tezgi kao kumice na placu”

13
sierra ranch

Na zagrebačkom Hipodromu okupilo se nekoliko stotina građana u prosvjedu protiv zatvaranja Hipodroma, na mjestu kojeg bi se gradio “zagrebački Manhattan” prema viziji gradonačelnika Milana Bandića.

Zagrebački Manhattan protezao bi se na prostoru od Jadranskog mosta na zapadu, rijeke Save na sjeveru, Velesajma na jugu te između zgrade Ine i Mosta slobode na istoku. Zato konjički klubovi i vlasnici konja trebaju do 1. prosinca preseliti svih 147 konja s Hipodroma.

Transparentima poput “Ne uništavajte zeleni dio našega grada”, “Ni ovce ne dopuštaju da ih majmuni vode”, “Oj Milane, pobratime mio, što si od Zagreba učinio”, “Sjaši više” prosvjednici su zakrčili ulaz u Hipodrom. Prosvjed su organizirali stranica “Zagreb te zove”, Zeleni odred – forum braniteljske udruge Vidra – veterani i društvena akcija i Udruga građana Siget.

‪“Ne damo Hipodrom” i “Dolje Bandić” poručuju prosvjednici ispred ulaza u Hopodrom. ‬‪Poručuju da je slijedeci prosvjed ispred Skupštine, kažu da će ako treba kampirati na Hipodromu.‬

Objavljuje Maja Sever u Subota, 8. lipnja 2019.

 

Organizatori su izjavili da Bandić “Zagreb prodaje na tezgi kao kumice na placu”, a građani koji pridonose gradskom proračunu ne sudjeluju u donošenju odluka. Organizatori prosvjeda prikupljaju i potpise za peticiju do 22. lipnja, koje će predati gradonačelniku, a najavljen je i idući prosvjed ispred zagrebačke Skupštine.

Na prosvjedu je bio i Gordan Maras kako bi podržao, kako je rekao, inicijativu protiv uništavanja tog vrijednog prostora. Hipodrom je mjesto okupljanja više od 500 djece koji su članovi konjičkog kluba. Hipodrom je i mjesto mnogih konjičkih turnira, stoga je od velike važnosti za stanovnike Zagreba i okolice.

Transparentima su prosvjednici podsjetili i na Bandićevu prekršenu riječ. Naime, 2018. godine je izjavio: “Mogu arhitekti risati kaj hoće – pobijedit će onaj projekt koji ne bude dirao nijedan kvadratni centimetar hipodroma”, čime je dao do znanja da dok je on gradonačelnik, Hipodrom će ostati nedirnut.

Objavljuje Zdenka StilinovićSubota, 8. lipnja 2019.

 

 

Komentari