Prošlog vikenda dvije filmske policijske potjere po riječkim ulicama

124
policija

Prošlog vikenda policijski službenici su na području Rijeke pronašli dvojicu hrvatskih državljana za kojima su raspisane potrage.

U prvom slučaju je u subotu, 6. siječnja oko 14 sati, na području Drenove prilikom intervencije pronađen 24-godišnjak koji je pokušao pobjeći policijskim službenicima no, brzo je sustignut i priveden u policijsku postaju radi kriminalističkog istraživanja. Utvrđeno je da je riječ o 24-godišnjaku za kojim su raspisane četiri potrage s mjerom uhititi zbog počinjenja kaznenih djela.

Dvije potrage su od I. policijske postaje Rijeka, zatim Službe općeg kriminaliteta ove Policijske uprave, ali i potraga Rješenjem Županijskog suda u Rijeci od svibnja prošle godine kojim mu je određen istražni zatvor. Dovršenim istraživanjem 24-godišnjak je doveden pravosudnim djelatnicima zatvora u Rijeci.
 
Sinoć su pak, 7. siječnja oko 23 sata, u Osječkoj ulici pripadnici Jedinice specijalne i interventne policije zatekli dvojicu muškaraca u osobnom vozilu koji su vidjevši policiju pokušali pobjeći.

Pri tome je vozač unatoč svjetlosnim i zvučnim signalima policije za zaustavljanje, nastavio kretanje u smjeru Drenove počinivši pri tome više prometnih prekršaja (prolazak vozilom kroz crveno svjetlo na semaforu, polukružno okretanje preko pune crte na kolniku, kretanje povećanom brzinom kroz naselje, nekorištenje sigurnosnog pojasa…).

Zaustavljeni su vrlo brzo u ulici 22. lipnja u novom naselju na Škurinju gdje su uz uporabu sredstava prisile privedeni u I. policijsku postaju Rijeka. Postupanjem je utvrđeno da je vozilom upravljao 27-godišnjak bez vozačke dozvole, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje, a za kojim je I. policijska postaja Rijeka raspisala potragu prošle godine, kao i Policijska postaja Ogulin.

Završetkom postupanja, sankcioniran je u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te mu je optužnim priiedlogom nadležnom općinskom sudu predložena kazna zatvora u trajanju od 60 dana i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanje vozilom na rok od 12 mjeseci. Također je prekršajno sankcioniran i prema Zakonu o osobnoj iskaznici i Zakonu o prebivalištu.

Komentari