Prosječna plaća radnika u najpoželjnijoj tvrtki u Hrvatskoj iznosi 9. 341 kuna

301
Odavno je dm jedna od najpoželjnijih tvrtki za rad u Hrvatskoj. Ostvareni poslovni rezultati su zavidni, s 2,14 milijardi kuna prometa, odnosno povećanja od 2,3 posto daleko su ispred konkurenicje. Veliki rast, od čak 37,4 posto zabilježen je u prodaji medicinskih proizvoda bez recepta.
Prosječna neto plaća radnika dm-a iznosila je 9.341,72 kune, a odnosu na godinu ranije porasla je za 2,75 posto. Dm na puno radno vrijeme zapošljava 1136 djelatnika, a na nepuno njih 334. Usto, dm ulaže u edukaciju zaposlenika. Čak 1210 završilo je edukaciju koju im je omogućio dm, a stečeno zanimanje upisano im je u radnu knjižicu. Prošle su godine u prodaju uveli četiri nove marke, a udio njihovih vlastitih proizvoda u ukupnom prometu dosegnuo je 30,53 posto.
U idućoj godini planiraju uložiti 80 milijuna kuna u modernizaciju prodavaonica i razvoj asortimana.
Devetu godinu zaredom dm je osvojio titulu poslodavca prvog izbora u nezavisnom istraživanju portala MojPosao u kojem je  sudjelovalo više od 10.000 ispitanika.
U istraživanju portala MojPosao djelatnici dm-a plasirali su svog poslodavca na visoko drugo mjesto u kategoriji velikih tvrtki.
Usto, prema istraživanju Ipsosa pokazalo je da 42 posto ispitanika smatra kako je upravo dm najviše uložio u lokalnu zajednicu, 68 posto ispitanika drži da dm najviše brine o djelatnicima, 45 posto ih smatra da dm njaviše brine o potrebama kupaca, a 47 njih ocjenjuje da njaviše potiču kupce na razvijanje zdravih životnih navika.
U idućoj godini dm planira uložiti 80 milijuna kuna u modernizaciju prodavaonica i razvoj asortimana.
Nerijetko se čuje da je za posao u dm-u potrebna dobra veza, kumstvo ili nešto slično, a poznavatelji prilika napominju da je dobrodošla preporuka, kategorija koja je u Hrvatskoj tek novost, a zapravo se radi o svojevrsnom “certifikatu” kao potvrdi stečenih poslovnih vještina određenog kandidata.

http://www.teklic.hr/aktualno/aktualno-hrvatska/od-srca-srcu-domaca-kompanija-povecava-najnize-place-za-tisucu-kuna-isto-toliko-radnicima-ce-uplacivati-u-3-mirovinski-stup/

Komentari