Prometna nesreća na autocesti Rijeka-Zagreb: Ozlijeđeni radnici koji su asfaltirali kolnik

U nesreći je 41-godišnji vozač Opela, neprilagođenom brzinom se prestrojavao i udario u parkirano teretno vozilo kraj kojega su djelatnici asfaltirali kolnik

64

Jučer oko 11.10 sati dogodila se prometna nesreća na autocesti Rijeka-Zagreb, u blizini Fužina, koju je izazvao 41-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, upravljajući osobnim vozilom.

Nesreća se dogodila kada 41-godišnjak, krećući se vozilom marke Opel Vivaro, krapinskih registarskih oznaka, iz smjera Bosiljeva prema Rijeci brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste te je prilikom prestrojavanja iz desne u lijevu prometnu traku došlo do zanošenja osobnog vozila, a potom je vozilom udario u oplatu tunela „Sleme“. Od jačine udarca se vozilo Opel odbilo i udarilo u parkirano teretno vozilo marke „Iveco“, zagrebačkih registarskih oznaka, kraj kojega su djelatnici asfaltirali kolnik. Nakon udarca teretno vozilo se pomaklo i ozlijedilo dvoje djelatnika.

Ozlijeđeni su hrvatski državljani, starosti 38 i 40 godina, kojima je medicinska pomoć pružena u KBC Rijeka. Za 38-godišnjeg djelatnika su utvrđene teške ozljede, dok je 40-godišnjak lakše ozlijeđen.

Vozač Opela je zbog izazivanja prometne nesreće priveden na postupanje u Policijsku postaju Delnice te je po završetku istog kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu. Očevidom je utvrđeno da u vožnji nije koristio ni sigurnosni pojas pa je stoga i prekršajno sankcioniran. Tijekom provedbe očevida od 11.30 do 11.50 sati bio je kraći zastoj u prometu na autocesti prema prilazu tunelu “Sleme”, a potom je promet normaliziran.

Komentari