Projekt “Upoznaj svoju zemlju” – 13. siječnja besplatna turistička vođenja u mnogim hrvatskim gradovima

77

U sklopu projekta „Upoznaj svoju zemlju“ Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske će povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske,  13. siječnja, s početkom u 12 sati organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a.

Projekt „Upoznaj svoju zemlju“ sastoji se od organizacije besplatnih vođenja od strane lokalnih turističkih vodiča u svakom gradu, a sva vođenja uz turističke vodiče početi će u isto vrijeme. Vođenja su namijenjena lokalnom stanovništvu kako bi upoznali svoj grad te postali ambasadori hrvatskog turizma, ali naravno i svi posjetiteljima i turistima.

Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske započela je 2017.godine s projektom koji je imao veliki odjek u javnosti, a ovakav uspjeh postignut je uz potporu nacionalne i lokalnih turističkih zajednica.

Do sada se ovoj odličnoj inicijativi priključilo oko 40 gradova – Trogir, Split, Solin, Klis, Sinj , Trilj, Vrgorac, Makarska, Hvar, Dubrovnik, Korčula, Šibenik, Knin, Drniš, Zadar, Rab, Rijeka, Kastav, Pula, Fažana, Labin, Vodnjan, Poreč, Mali Lošinj, Rovinj, Karlovac, Zagreb, Varaždin, Čakovec, Ivanec, Ludbreg, Varaždinske toplice, Slavonski brod, Lipik, Osijek, Vukovar, Vinkovci, Ilok, Županja, Nin, Motovun, Bakar.

Cilj  akcije je ukazati na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine kao i na važnost rada lokalnih turističkih vodiča.

Članovi udruge turističkih vodiča Kvarnera vodit će obilaske u centru Rijeke ( mjesto polaska je Most hrvatskih branitelja na Delti), Trsata (Trsat, mjesto sastanka je kod spomenika Pape Ivana Pavla II.), na otoku Krku vodit će obilaske u gradu Krku (mjesto sastanka je kod sunčanog sata na Rivi) i Vrbnikom ( mjesto sastanka na Trgu Škujica), te obilazak Kastva.

Članovi udruge turističkih vodiča Liburnia vodit će obilaske u Opatiji (mjesto polaska je autobusna stanica Slatina), u Veprinacu ( autobusna stanica nasuprot Konzuma) i u Lovranu ( autobusna stanica kod tržnice).

 

 

Komentari