Proglašeni pobjednici kreativnog natječaja za mlade Otpad SOT.iraj i doniraj

93

Svijećnjaci od starog papira i plastičnih čaša, vaze od staklenki i plutenih čepova, mobili od otkinutih grana, skulpture od starog nakita, samo su neke od reuse rukotvorina mladih kreativaca pristiglih na natječaj za mlade Otpad SOT.iraj i doniraj. Među njima, odabrani su najkreativniji radovi koji su, osim izvrsnih nagrada, osvojili i priliku da se uključe u realizaciju umjetničkog projekta mlade Opatijke pod nazivom “SOT – Sound of trash”.

Podsjetimo, Žmergov lokalni info-centar za mlade potaknuo je mlade u dobi od 15 do 30 godina na ponovnu upotrebu otpadnog materijala te pred njih stavio kreativni izazov. Za
sudjelovanje u natječaju bilo je potrebno izraditi ukras od bilo kojeg otpadnog materijala dimenzije 10×10 do najviše 15×15 cm, fotografirati ga i predati kao donaciju za projekt mladog umjetničkog dvojca. Riječ je o instalaciji velikih razmjera koju će mladi pobjednički dvojac natječaja OKiZA – Opatijska kultura i zeleni aktivizam Linda Štimac i Hana Belobrk, izraditi i postaviti u javnom prostoru Opatije do lipnja ove godine.

I konačno, red je proglasiti pobjednike natječaja!

1. mjesto – Andrea Manzoni Cucchiaro (Čavle)
2. mjesto – Nika Laginja (Opatija)
3. mjesto – Franko Mišić (Rijeka).

Bežični zvučnik napravljen od 90% reciklirane plastike, bežične naglavne bluetooth slušalice i nagrađivana društvena igra strpljivo čekaju svoje nove vlasnike u Udruzi Žmergo na skorašnjoj primopredaji i druženju laureata.

Hvala svima koji su sudjelovali i čestitke pobjednicima!

L.B.

Komentari