Proglašeni dobitnici Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci za kalendarsku godinu 2020.

115

Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a na prijedlog stručnog povjerenstva, na svojoj je 95. sjednici donio Odluku o dodjeli Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci za kalendarsku godinu 2020.

Ove godine dodijelit će se šest nagrada. U kategoriji mladi znanstvenik, za područje društvene i humanističke znanosti nagrađena je dr. sc. Antonija Petrlić s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, za biomedicinske i prirodne znanosti nagrađena je dr. sc. Paola Kučan Brlić s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, te za područje tehničke i biotehničke znanosti dr. sc. Luka Grbčić s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Nagrada u kategoriji znanstvenik za društvene i humanističke znanosti dodijelit će se izv. prof. dr. sc. Marku Medved s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, a za biomedicinske i prirodne znanosti izv. prof. dr. sc. Sandri Peternel također s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Nagrada za životno djelo bit će uručena profesor emeritus Zdravku Lencu s Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci.

Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci svake se godine dodjeljuje najzaslužnijim mladim i iskusnim znanstvenicima i umjetnicima koji su iznimnim doprinosom u znanstveno-istraživačkom i umjetničkom radu, odnosno svojim javnim i sveukupnim djelovanjem pridonijeli razvoju znanosti i umjetnosti na Sveučilištu u Rijeci, te akademskoj i široj zajednici.

Svečana dodjela Nagrada Zaklade održat će se dana 19. siječnja 2022. godine u 12:00 sati na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, a na ovogodišnjoj dodjeli bit će uručene i Nagrade prošlogodišnjim dobitnicima Nagrade Zaklade i Transfera znanja.

L.B.

Komentari