Profesor Balthazar na Korzu družio se s gradonačelnikom i građanima

35

Tjedan dana uoči velike izložbe „51000 Balthazargrad“, koja se postavlja u MMSU, Profesor Balthazar se na Korzu družio s građanima i susreo s gradonačelnikom Rijeke Vojkom Obersnelom.

Zajedno s gradonačelnikom, ovaj animirani genije postavio je na pročelje gradske uprave tablu koja nosi ime grada s poštanskim brojem 51000 – Balthazargrad!

Profesor-Balthazar-na-Korzu-3-901×600

Naime, time je još jednom želio podsjetiti da je naziv izložbe inspiriran je činjenicom da je upravo Rijeka svojim izgledom i atmosferom poslužila Zlatku Boureku kao inspiracija za crtanje Balthazargrada, u kojem dobri profesor živi i smišlja svoje izume.

Najveća izložbe programskog pravca Dječja kuća – Europske prijestolnice kulture 51000 Balthazargrad, od 24. listopada 2020.g. do 23. siječnja 2021. g. biti postavljena u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, u produkciji RIJEKE 2020 i MMSU-a.

Profesor-Balthazar-na-Korzu-10

Ova će izložba na atraktivan, zabavan i interaktivan način ispričati priču o nastanku Profesora Balthazara, o mnogim slojevima koji se otkrivaju gledanjem njegovih dogodovština, ali i o važnosti ovog animiranog serijala u kontekstu vremena u kojem živimo.

Svojom će atraktivnošću, vedrim bojama i interaktivnim cjelinama izložba oduševiti male posjetitelje, a nesumnjivo će zagrijati i srca roditelja, djedova i baka kao i svih onih koji se sjećaju Profesora Balthazara iz animiranih filmova svoga djetinjstva.

Profesor-Balthazar-na-Korzu-8

Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture i MMSU ovu izložbu postavljaju u suradnji s Jučer Danas Sutra – Platformom za audiovizualna istraživanja te u partnerstvu sa Ultra linkom d.o.o. i Zagreb filmom. Kustos izložbe je Željko Luketić, kustoski asistent Leri Ahel, a dizajn postava i grafičko oblikovanje potpisuje Brigada – Zoja Ivanišević, Kristina Volf i Ena Tadej. Za pisanje i obradu teksta izložbe zaslužan je Utorak – Jakov Vilović, dok dizajn svjetla potpisuje Ivan Marušić Klif. Sponzorski su izložbu podržali: SPAR Hrvatska, dm – drogerie markt d.o.o., TOWER CENTER RIJEKA i Algida.

Komentari