Prof. dr. Jelena Roganović smijenjena s čelnog mjesta Dječje bolnice Kantrida!

2043
Foto: Arhiva

Uprava Kliničkog bolničkog centra Rijeka razriješila je poznatu pedijatrijsku onkologinju prof. dr. Jelenu Roganović s mjesta predstojnice Klinike za pedijatriju.

Umjesto nje, Kliniku za pedijatriju će kao vršiteljica dužnosti predstojnice voditi neonatologinja doc. dr. Iva Bilić Čače. Ovu informaciju jučer nam je potvrdio ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. Alen Ružić za Novi list.

“Na čelu Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka došlo je do kadrovske promjene. U skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske i aktima KBC-a Rijeka, s mjesta predstojnice Klinike za pedijatriju razriješena je prof. dr. sc. Jelena Roganović, dr. med., a vršiteljicom dužnosti imenovana doc. dr. sc. Iva Bilić Čače, dr. med. Profesorica Roganović nastavlja voditi Zavod za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka, stoji u odgovoru ravnatelja riječke bolnice u kojem se ne navode razlozi smjene predstojnice koja je prošle godine imenovana predstojnicom Klinike za pedijatriju,” istaknuo je prof. dr. Alen Ružić.

“Zahvaljujem vam na upitu. Upravljala sam Klinikom za pedijatriju u skladu sa svim pozitivnim pravnim propisima, dakle sukladno zakonu. Za razloge razrješenja trebate pitati Upravu KBC-a”, poručila je Roganović za Novi list.

Ipak, korisnici društvenih mreža su ogorčeni ovom vijesti, a u nastavku donosimo i nekoliko njihovih komentara: “Ovo je strašno!! Žena koja je život dala za tu bolesnu djecu… Šokirana sam”, “Još jedna nacionalna sramota! Vrhunski profesionalac maknut s pozicije s koje se odlučuje o životu i smrti male djece. Sramota! Pa dokle ćemo ovako!”, “Znam da je za svoje male pacijente dala srce i znanje…a ovo je politika koja će najbolje potjerati izvan granica”, “Sjajna žena, predavala mi je i na faxu, dolazili smo kod nje na seminare. Izrazito stručna i sposobna, ostala mi je u jako lijepom sjećanju”…

L.B.

Komentari