Prodaja humanitarnog kalendara “Policajci – Riječki dečki 2020” nastavlja se na Jadranskom trgu!

95
Foto/PU primorsko goranska

Igor, Domagoj, Nikša, Tomislav, Ilija i Tomislav, Sanjin, Anton, Sanjin, Bilijan, Darko te Igor i Marinko zaštitna su lica ovogodišnjeg 24. izdanja humanitarnog kalendara „Policajci – Riječki dečki 2020“, realiziranog u suradnji Policijske uprave primorsko-goranske i Udruge „Riječki dečki“.

Ovogodišnji humanitarni kalendar, tiskan u tisuću primjeraka, izazvao je osobito zanimanje građana, pokazala je njegova prodaja na štandu na Koblerovom trgu do petka 13. prosinca. Već prvog dana građani su se okupili oko štanda, sa  zanimanjem razgledali kalendar, razgovarali s prisutnim policijskim službenicima, pohvalili ideju da u ovogodišnjem humanitarnom projektu i ovoj već tradicionalnoj akciji sudjeluje policija, te su kupnjom jednog ili više kalendara pridonijeli uspješnom ostvarenju humanitarnog cilja radi kojeg je kalendar i nastao.

Od 14. prosinca prodaja kalendara „Policajci – Riječki dečki 2020“ nastavlja se na štandu na Jadranskom trgu i traje do 17. prosinca.

Kalendar-Koblerov (40)
Foto/PU primorsko goranska

Humanitarni kalendar može se nabaviti i putem facebooka Udruge „Riječki dečki“.

KALENDAR 5
Foto/PU primorsko goranska

Kalendar je javnosti predstavljen 3. prosinca na konferenciji za novinare u PU primorsko goranskoj, na kojoj su sudjelovali Tomislav Dizdar, načelnik Policijske uprave primorsko-goranske, Dunja Pavešić, idejna začetnica humanitarnog projekta i kalendara „Riječki dečki“ i predsjednica istoimene Udruge, Filip Gržinčić, autor fotografija kalendara  „Policajci-Riječki dečki 2020“,  prof. dr. sc. Jelena Roganović, predstojnica Klinike za pedijatriju KBC Rijeka – Dječje bolnice Kantrida te policijski službenici, sudionici i nositelji ovog humanitarnog projekta.

KALENDAR 1
Foto/PU primorsko goranska

PU primorsko goranska i policijski službenici rado su se odazvali pozivu Udruge „Riječki dečki“ za suradnjom i sudjelovanjem u humanitarnom projektu, kazao je načelnik Dizdar istakavši kako je ovo pozitivna, dobra i lijepa priča koja prikazuje policijske službenike kao članove zajednice u kojoj žive i rade, koji kao i svi ostali građani žive svoje živote i bave se svojim hobijima.
PU primorsko goranska i dosada je sudjelovala u humanitarnim akcijama i pomoći za potrebite, no po prvi put sudjeluje na ovakav način u jednom humanitarnom projektu po čemu je i jedinstvena.

Cijena kalendara je 50 kuna, a sav prihod od prodaje bit će doniran Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju KBC Rijeka-Dječja bolnica Kantrida.

Sredstva se prikupljaju za nabavku robota koji zamjenjuje dijete u učionici te djetetu omogućava da i za vrijeme dužeg liječenja prati nastavu i bude u doticaju sa svojom okolinom.

Povezanost robota s djetetovim laptopom ili tabletom omogućuje mu da za vrijeme liječenja pratiti nastavu i bude u doticaju sa svojim razredom i nastavnicima”, objasnila je prof. dr. sc. Jelena Roganović, predstojnica Klinike za pedijatriju KBC Rijeka – Dječje bolnice Kantrida.

Prvi roboti ove vrste pojavili su se 2018. godine u Velikoj Britaniji, a cijena jednog je oko 30.000 kuna. Dječja bolnica Kantrida prva je u Hrvatskoj koja će ih nabaviti i koristiti što bi trebalo pomoći da i najteže bolesna djeca tijekom liječenja ostanu povezana sa svojom sredinom“, kazala je prof. dr. sc. Jelena Roganović.

Policajci su uvijek zanimljiva i intrigantna tema, mnoga se djeca poistovjećuju s njihovim odgovornim, zahtjevnim i plemenitim zanimanjem, kazala je Dunja Pavešić na predstavljanju kalendara “Policajci – Riječki dečki 2020”. Zahvalila je PU primorsko-goranskoj na odazivu i odličnoj suradnji te je posebno naglasila humanitarni cilj kalendara i nastavak suradnje s Dječjom bolnicom Kantrida.

Kalendar-Koblerov (12)
Foto/PU primorsko goranska

Pozivamo vas da se kupnjom kalendara „Policajci-Riječki dečki 2020“ uključite u ovu plemenitu akciju i svojim prilogom pomognete u prikupljanju sredstava potrebnih nabavku spomenutih robota i što uspješnijem liječenje naših najmlađih.

Komentari