Prirodan sok protiv nesanice, djeluje umirujuće, a pun je vitamina i minerala

66

Mango je jedan od najčešćih izbora kupaca voća u svijetu. Mango sadrži veće koncentracije kalcija, kalija i magnezija. Sadrži i vitamine C, E, K i A.

Smanjuje rizik od pretilosti i kardiovaskularnih bolesti. Preporučuje se mladim i starijim osobama sa degenerativnim oboljenjima.

Mango štiti vaše oči, ali i prevenciju i razvoj astme. Mango je bogat beta karotenom i dobar je u zaštiti i prevenciji raznih vrsta karcinoma, što je potvrđeno brojnim studijama rađenim širom svijeta.

Naranča je izvor raznih minerala i vitamina, posebno vitamina C, kalija, folata i tiamina, B9 i folne kiseline te snižava krvni pritisak. Banana je izvor kalija i dijetalnih vlakana, dobra je za pravilan rad bubrega, jača srčane mišiće.

Nema masti ni kolesterola, a bogat je ugljikohidratima koji tijelu daju brzu energiju. Sadrži vitamine C, vitamine B6, folne kiseline, riboflavin, niacin i pantotensku kiselinu. Banana sadrži kalcij, fosfor, bakar, mangan i magnezij kao opće poznate i dobre minerale. Ovaj sok djeluje umirujuće na organizam, stoji u objavi Sašine kuhinje.

L.B.

Komentari