Primorsko-goranska županija 12,5 milijuna kuna usmjerila u zdravstvo Gorskog kotara

56
zdravstvo

Primorsko-goranska županija za zdravstvo na području Gorskog kotara osigurala je 12,5 milijuna kuna u razdoblju od 2013.-2022. godine.

Kroz program decentraliziranih sredstava, osiguran je iznos od 7 milijuna kuna za nabavku tri vozila za hitnu medicinsku pomoć u Čabru, Vrbovskom i Delnicama ukupne vrijednosti gotovo milijun kuna, potom dva vozila hitne medicinske pomoći s pogonom 4×4, za Ispostave Delnice i Čabar – 800.000 kn, dva vozila za obavljanje redovne djelatnosti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ u Ispostavi Delnice vrijednosti preko 100 tisuća kuna te vozilo hitne medicinske pomoći na standardni pogon (2×2) za Ispostavu Delnice – 320.000 kn.

Tijekom ovoga razdoblja Primorsko-goranska županija je održavala standard zdravstvene infrastrukture u Gorskom kotaru nizom drugih ulaganja

Riječ je o ulaganjima od izgradnje nadstrešnica za vozila hitne medicinske pomoći, uređivanja sanitarnih čvorova u ispostavama domova zdravlja, popravcima stolarija, krovova, nabavkama potrebnog namještaja te nabavkama medicinskih aparata, od respiratora do ultrazvučnih aparata i niza druge potrebne medicinske opreme, sveukupne vrijednosti preko milijun kuna. Županija je 1,2 milijuna kuna uložila u nabavku digitalnog RTG aparata za Radiološku ordinaciju u Delnicama.

Kroz programe iznad zakonskog standarda, u razdoblju 2013.- 2022. godine, za područje Gorskog kotara osiguran je iznos oko 5,5 milijuna kuna.

Tim je sredstvima Primorsko-goranska županija uredila prometnicu oko Doma zdravlja PGŽ u Delnicama – 4,3 milijuna kuna te osigurala sanitetski prijevoz pacijenata u Gorskom kotaru čiji je cilj programa osiguranje dostupnosti prijevoza pacijenata s područja Gorskog kotara do najbližeg ugovornog subjekta HZZO-a.

Za palijativnu zdravstvenu skrb u Gorskom kotaru i odlaske specijalista u Gorski kotar Županija je osigurala ukupno 3,4 milijuna kuna.

L.B.

Komentari