Prijevara – Policija uhvatila prevaranta koji je skinuo kilometre na automobilu

119
Promenta policija prometna nesreća

Policijska postaja u Pitomači nedavno je objavila izvještaj sa završenog kriminalističkog istraživanja 37 – godišnjaka, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja. Izvještaj prenosimo u cjelosti.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je postojanje osnove sumnje kako je 45 – godišnjak tijekom mjeseca siječnja 2019. godine u Pitomači, prodao osobni automobil „WV“, 37 – godišnjaku na kojem je stanje brojača kilometara na vozilu u trenutku prodaje bilo 178 000, za novčani iznos veći od 35 000 kuna, iako je znao da stanje brojača kilometara na satu ne odgovara stvarnom stanju, jer je vozilo dana 2. srpnja 2018. godine, imalo prijeđenih 349 872 kilometra, te ga je prikrivanjem stvarnih činjenica, doveo u zabludu i odšteti za novčani iznos od oko 10 000 kuna. Slijedi podnošenje posebnog izvješća ODO u Virovitici.

Objavljuje Snimke prometnicaPetak, 1. ožujka 2019.

Objavljuje Snimke prometnicaPetak, 1. ožujka 2019.

Nažalost, slična situacija je u svim zemljama EU. Prema istraživanjima gotovo svaki treći rabljeni automobil ima skinutu kilometražu. Kada su vozila namjenjena za uvoz ta se brojka povećava i do gotovo 50 posto. Takva praksa prodavača rabljenih vozila čista je prevara za krajnjeg potrošača te bi se trebala žestoko provjeravati i po potrebi kažnjavati.

Komentari