Društvo za istraživanje i potporu HITNO traži skladišni prostor

32

Društvo za istraživanje i potporu (DIP) neprofitna je organizacija osnovana 2013. godine s ciljem unaprjeđenja života građana, prevencije društvene isključenosti, promocije zdravog načina života, humanosti i solidarnosti, a prvenstveno prema skupinama koje imaju manje mogućnosti. Ukoliko želite biti dio promjena u zajednici u kojoj živite i stvarati zajednicu koja brine, postanite član DIP-a i podijelite svoje iskustvo s drugim osobama. Ujedno, možete djelovati i kao volonter te staviti svoje znanje na raspolaganje zajednici.

U nastavku prenosimo vam njihovu molbu za pomoć. Naime, DIP će ostati bez trenutnog prostora i potreban im je novi pa makar i za skladištenje stvari:

“Udruga DIP, Rijeka hitno moramo iseliti zbog novog najmoprimca prostora u kojem smo bili 5 godina do petka, 12. lipnja. Tražimo i molimo skladišni prostor za smjestiti namještaj i stvari do novog natječaja grada koji će biti krajem lipnja, a licitacija početkom srpnja. Stvari ima puno jer imamo sav namještaj koji je bio u 95 m2… Trebamo hitno vašu pomoć… Od početka godine pregovaramo s Gradom, ali tek je sad bio prvi natječaj s NDK za našu djelatnost, ali nismo uspjeli. Sada se dogodilo što nismo htjeli i moramo van iz prostora a nemamo drugi! Pomozite nam jer o nama ovisi 30-tak mladih s teškoćama s kojima radimo … Tko smo mi za one koji ne znaju: www.dip.hr, molim na telefon 0915580920 ili inbox, ali molimo podijelite i pomognite nam! HITNO imamo par dana!”

DIP istražuje sve aspekte života kako bi pokrenuo promjenu u zajednici u kojoj živi te planiraju projekte i programe kako bi ostvarili svoje ciljeve te dali potporu drugim neprofitnim organizacijama. Nadalje, DIP daje potporu drugima oko izrade strateških dokumenata, akcijskih programa, osposobljava, savjetuje, daje informacije i pruža psihosocijalne usluge. Naposljetku, domena djelovanja DIP-a je beskonačna pa tako i organiziraju slobodno vrijeme za djecu i mlade te ostale skupine.

DIP je tako primjerice, napokon nastavio sa svojim aktivnostima te vrijedno sprema vlastiti novi prostor, dok se aktivnosti DIP-a održavaju u vanjskom prostoru. Na Bazenima Kantrida 2. lipnja održala se terapijska aktivnost „Idemo plivati“ koju je volonterski vodio Vinko Šešelja. Dana 3. lipnja na Molu Longu održalo se nordijsko hodanje, kojem se pridružila Udruga za osobe s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka pa je tako nordijsko hodanje zahvaljujući projektu „Ri Urban Inclusive Walking 2020“ postalo simbol urbanog i inkluzivnog hodanja.

U ponedjeljak, 8. lipnja DIP održava sajam „Zeleni Kastav“ na Forticu u Kastvu od 17 sati, koji će se u slučaju kiše održati na natkrivenom parkirnom prostoru dvorane OŠ Matija Katalinić. U utorak, 9. lipnja održava se plivanje na bazenima Kantrida od 13:30 sati, dok je za srijedu, 10. lipnja i četvrtak, 11. lipnja planirana selidba iz prostora udruge pa DIP moli sve koji mogu da pomognu nositi stvari. Vrijeme će biti javljeno naknadno.

Za više informacija posjetite ovu poveznicu.

Komentari