Pretvarao se da je stranac u Rijeci i prijevarama oštetio 14 osoba za oko 100 tisuća kuna!

67
rijeka

​Policijski službenici  II. policijske postaje Rijeka, u suradnji sa službenicima I. policijske postaje Rijeka te crikveničke policije, proveli su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela prijevare.

Policija ga sumnjiči da je od ožujka do srpnja ove godine na štetu 14-ero hrvatskih državljana počinio kaznena djela prijevare

 

Naime, lažno se predstavljajući kao stranac u Hrvatskoj iskoristio je njihovu starosnu dob i lakomislenost te ih naveo da sklope pretplatničke ugovore za mobilne uređaje koristeći svoje osobne podatke, rekavši im da mu spomenuti ugovori trebaju kako bi kupio mobitel te da će on podmirivati ugovorene obveze. Međutim, uz plaćene mobitele, zadržao je i potpisane ugovore koje nije otplaćivao pa je tako oštećenike doveo u zabludu i materijalno oštetio.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je istovrsna kaznena djela osim na području Rijeke i Crikvenice, počinio i na području karlovačke, zadarske i zagrebačke županije. Navedenim kaznenim djelima oštetio je ukupno 14 hrvatskih državljana za oko 100 tisuća kuna.

Počinitelj je uhićen jučer na području Zagreba i priveden na kriminalističko istraživanje u Rijeku. Zbog osnovane sumnje u počinjenje 15 kaznenih djela prijevare, 42-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

L.B.

Komentari