Prestrašno! Sudarila se dva teretna vlaka, vagoni su smrskani i razbacani po polju kod Križevaca

27

Jutros nešto prije 5 sati kod sela Majurca pored Križevaca sudarila su se dva teretna vlaka.

Dvije osobe su prevezene u bolnicu, potvrdila je to za Index glasnogovornica policije Ivana Šeničnjak. Oba vlaka su se kretala iz pravca Križevaca prema Koprivnici. U vlakovima su se nalazili samo strojovođe, nije bilo drugog osoblja. Do nesreće je došlo kada se vlak HŽ Carga zaustavio na pruzi, kada je na njega naletio drugi vlak Enna grupe koji je putovao na istoj relaciji, iz pravca Križevaca prema Koprivnici.

N1 piše da je bolnica u Križevcima zaprimila samo strojovođu iz vlaka Enna grupe koji je u sudaru zadobio prijelom kosti u lijevom stopalu te više ogrebotina i nagnječenja te je zadržan u bolnici, ali nije u životnoj opasnosti.

“Pričekat ćemo da se dovrši očevid, vidjet ćemo što je uzrok i sanirati prugu. Po našim trenutnim saznanjima promet će biti obustavljen do 48 sati, a putnički prijevoz će se odvijati zamjenskim autobusima”, rekao je Darko Barišić, član uprave HŽ infrastrukture.

O nesreći se priopćenjem oglasio i HŽ Cargo: ”Dana 11. kolovoza u ranim jutarnjim satima na pruzi M201 između kolodvora Križevci – Lepavina,  došlo je do naleta teretnog vlaka na zadnji kraj vlaka HŽ Carga d.o.o.

Vlak HŽ Carga sastavljen od 17 vagona bez tereta kretao se iz smjera Križevaca prema Koprivnici te se na oko 500 metara prije željezničkog stajališta Majurec zaustavio zbog otklanjanja prolaznog kvara na lokomotivi u svom prostornom odsjeku. Prema prvim službenim informacijama zaprimljenim od HŽ Infrastrukture, na dionici su se aktivirala nužna upozorenja.

U 4.40 sati dolazi do udara čelom lokomotive drugog operatora u stražnji dio zaustavljenog vlaka HŽ Carga. Liječnička pomoć pružena je strojovođama oba vlaka, a prema informacijama s kojima u ovome trenutku raspolažemo, srećom radi se o lakšim ozljedama.

Prilikom naleta iskočilo je ukupno šest vagona HŽ Carga, a osim na vlakovima došlo je i do oštećenja na željezničkoj infrastrukturi. O nastalom događaju obaviješteni su djelatnici Hitne pomoći Križevci, JVP Križevci te PP Križevci koji vrše očevid. Na mjesto događaja su izašle dežurne ekipe HŽ Carga. Po završetku očevida, moći ćemo dati nove informacije”, prenosi Index.

Komentari