Presadi PaRiter – crowdfunding kampanja za uređenje prostora udruge PaRiter

Presađujemo PaRiter - vrijeme je radova, ali i novih početaka za PaRiter; otvaranja novih horizonta koje ćemo zajedno osvojiti, novih borbi koje ćemo povesti i pobijediti. U sedam godina smo učinile toliko toga, a što ćemo tek u narednom periodu, u novom prostoru!

18

Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter pokrenula je crowdfunding kampanju “Presadi PaRiter” kako bi se opremio novi prostor udruge koji je u derutnom stanju, a možete pristupiti putem platforme Čini pravu stvar i donirati. PaRiter je neprofitna, nevladina organizacija iz Rijeke koja promiče ljudska prava, kulturu nenasilja, toleranciju, prava manjina i rodnu ravnopravnost povezujući neformalno obrazovanje, istraživanje i aktivizam, a djeluje od 2014. godine.

“U tih sedam sjajnih godina provele smo niz zapaženih projekata koji su utemeljeni u potrebama zajednice, kako lokalne, tako i šire, a u raznim područjima – ljudska prava, rodna ravnopravnost, reproduktivna pravda, građanski odgoj i cjelovita seksualna edukacija, mladi, aktivizam. Organizirale smo brojne prosvjede, javne akcije, tribine, filmske projekcije, izložbe, provele radionica, edukacija, živih knjižnica, istraživanja, izdale puno publikacija, nedavno i prvi fanzin, te sukreirale prvi fakultetski rodnostudijski udžbenik u Hrvatskoj. Više o našem radu pronađite na web stranici.

Stanje prostora – Crowdfunding PaRiter 3

Na našoj novoj adresi možemo stvoriti siguran prostor za aktiviste/kinje, mlade, žene te pripradnike i pripadnice različitih diskriminiranih skupina, možemo otvoriti knjižnicu, održavati radionice, projekcije, rasprave, žive knjižnice te planirati nove projekte, suradnje i akcije. S obzirom na to da je prostor u derutnom stanju, potrebna su nam kako sredstva, tako i materijali i fizička pomoć kako bi prostor osposobile za korištenje za širu zajednicu, stoga vas pozivamo da sudjelujete u našoj crowdfunding kampanji koja se nalazi na platformi Čini pravu stvar, a pripremile smo i prigodne poklone zahvale za donatore i donatorice! Donirati možete putem imenovane platforme, a za svu ostalu pomoć pozivamo vas da nam se javite na udruga@pariter.hr”, poručili su iz PaRitera.

Stanje prostora – Crowdfunding PaRiter 1

Komentari