Preporuka Stožera civilne zaštite Grada Rijeke: Od 10. svibnja nastava u školi za sve učenike riječkih osnovnih škola

175

S obzirom na dostupne epidemiološke podatke, Stožer civilne zaštite Grada Rijeke daje preporuku da se od ponedjeljka, 10. svibnja nastava za sve učenike riječkih osnovnih škola odvija u školi.

„S obzirom na dostupne epidemiološke podatke, koji pokazuju kontinuitet u padu broja zaraženih osoba, kako u općoj populaciji tako i među osnovnoškolskim uzrastom, te dobiveno mišljenje Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo Grada Rijeke, Stožer civilne zaštite Grada Rijeke daje preporuku da se od 10. svibnja 2021. nadalje, nastava za sve uzraste, odnosno od 1. – 8. razreda, organizira modelom A – nastava u školi“, ističe se u preporuci Stožera koju potpisuje načelnik Hinko Mance.

U odnosu na gore navedeno, ravnatelj svake osnovne škole, može, uz opravdane epidemiološke razloge i okolnosti, a temeljem podataka o broju zaražene djece, nastavnog i nenastavnoga osoblja, te djece i osoblja u samoizolaciji, zatražiti od Stožera civilne zaštite Grada Rijeke prelazak na rad drugim modelom.

U slučaju prelaska na drugi model održavanja nastave, SCZ Grada Rijeke ističe nužnost organiziranog prihvata i čuvanja djece u školi, a čiji roditelji nisu u mogućnosti organizirati da djeca ostanu kod kuće.

Komentari