Preminuo Andrej Barbieri, jedan od najvećih hrvatskih chefova

603
Foto/Instagram

Nakon duge i teške bolesti, u subotu je u 50. godini života preminuo Andrej Barbieri, jedan od najboljih hrvatskih chefova. Preminuo je u KBC-u Rijeka na Sušaku, nakon nedavne operacije od koje se nije uspio oporaviti. Prijatelji i poznanici pamtit će ga kao velikog znalca, sjajnog, iznimno duhovitog čovjeka velika srca, nezimjerne energije i životne radosti. Šira ga je publika upoznala u popularnom kulinarskom showu “MasterChef’.

Vrhunski chef, Andrej Barbieri rođen je u Zagrebu. Djetinjstvo je proveo u Lovranu, a kao vrlo mlad otišao je u Italiju gdje se školovao i otvorio multimedijalni lokal.

U to je vrijeme bio očaran barovima, gostionicama, velikim luksuznim hotelima i restoranima koji su za Andreja bili mjesta gdje se stvara čarolija. Tada se upoznaje s gastrozofijom slowfooda, a od 1999. posvećen je isključivo kulinarstvu.

Vodio je niz restorana diljem svijeta na Siciliji, Sardiniji, Kreti, u Španjolskoj. Po povratku u Hrvatsku Andrej je vodio Skalinadu u Voloskom, kuhao u Tramerki, a potom je vodio kuhinju poznatog opatijskog restorana Bevanda. Bio je chef i suvlasnik bistroa Conca d’ oro u Rijeci.

Nakon projekta restroana Barbieri’s koji je u zagrebačkom Kaptol Centru pokrenuo s Franom Barbierijem, Andrej je u Dohi otvorio Quavannu i tako postao chef konzultant prvog hrvatskog restorana u Kataru. Bio je pravi ambasador hrvatske gastro scene na bogatom katarskom tržištu.

Kolege i prijatelji oprostili su se od Andreja dirljivim porukama na društvenim mrežama

“Teška srca primili smo vijest o velikom gubitku cijele hrvastke gastro scene: napustio nas je Andrej Barbieri, veliki chef ali prije svega i veliki čovjek.
Hvala ti na svemu i počivao u miru”, objavili su na službenoj Facebook stranici Bevande.

Teška srca primili smo vijest o velikom gubitku cijele hrvastke gastro scene: napustio nas je Andrej Barbieri, veliki chef ali prije svega i veliki čovjek.Hvala ti na svemu i počivao u miru ?

Objavljuje Bevanda // Hotel, Restaurant & BarSubota, 9. ožujka 2019.

Komentari