Premijer Plenković primio Barakude

114
barakude
Foto: Hrvatski vaterpolo savez FB

Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske primio je kako je i najavljeno, u Banskim dvorima na zagrebačkom Markovom trgu, svjetske prvake i europske doprvake, hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju predvođenu izbornikom Ivicom Tuckom i čelništvom Hrvatskog vaterpolskog saveza s predsjednikom Mladenom Drnasinom i izvršnim dopredsjednikom Pericom Bukićem.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo u ime članova Vlade, te svih ljubitelja hrvatskog sporta od srca čestitati na zlatu u Dohi, te srebrnoj medalji na Europskom prvenstvu. U olimpijsku godinu sa srebrnom i zlatom mogu ući samo vrhunski sportaši i vaterpolisti, sjajan izbornik i treneri uz potporu naših velikana. Ovo govori da je hrvatski vaterpolo najtrofejniji sport. Ono što se činilo nemogućim, Ivice, da će netko preskočiti Ratka Rudića, ti si to uspio. Ovakav uspjeh je fascinantan” – rekao je premijer Plenković, te dodao.

“Svaka vam čast jer ste učinili cijelu Hrvatsku ponosnom i pokazali koliko je vaterpolo lijep sport. Postali ste uzor brojnim mladićima i djevojkama koji će se zbog serije vaših uspjeha odlučiti baviti se sportom.”

Od Dubrovnika do Pariza

Uz premijera Plenkovića na prijamu je bila i Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta koja je istaknula:

“Hrvatskoj ste omogućili da proteklih nekoliko mjeseci živi vaterpolski san. Vratili ste se nakon europskog srebra u našoj zemlji, iz Dohe sa zlatnom medaljom, napravili odličan rezultat i na ponos ste svima na nama. Mislim da nijedna reprezentacija nije zaslužila ovo nego što ste vi zaslužili i ako se ne varam, ovo je vašem izborniku 16. medalja s Hrvatskom, tako da čestitam vama i vašem izborniku posebno. Ovi vaši uspjesi će privući toliko mladih i djece u sport, imat ćemo puno novih mladih vaterpolista i vaterpolistica, koji će se nastaviti baviti vaterpolom, i to nas izuzetno veseli. Krenuli smo iz Dubrovnika, ali završavamo u Parizu” – rekla je Brnjac.

Izbornik Ivica Tucak se zahvalio na podršci Vlade i premijera.

“Hvala vam što radite za hrvatski sport i hrvatski vaterpolo, te što ste pomogli organizaciji EP u Splitu 2020. i ovog u Dubrovniku i Zagrebu ove godine, što je bio uvod za naš veličanstven rezultat. Od srca vam hvala što dajete, nadam se da će tako biti i dalje. Hrvatski sport je pokazao da je, uz dužno poštovanje svima, jedan od najboljih ambasadora Hrvatske” – rekao je Tucak, a uime vaterpolista zahvalio se kapetan Ivan Krapić.

Krapić: Vidimo se opet nakon OI

“Htio bih se zahvaliti Vladi RH i premijeru na svemu što ste učinili za naš sport, vezano uz organizaciju zadnjeg Europskog prvenstva i onog u Splitu prije dvije godine. Nadam se da ćemo se vidjeti ovdje nakon Olimpijskih igara” – kratko je rekao Krapić, a prenosi Hrvatski vaterpolo savez.

Novčane nagrade Barakudama

Vlada Republike Hrvatske je inače održala jutros telefonsku sjednicu i donijela odluku o dodjeli nagrade vaterpolistima za osvojenu srebrnu medalju na Europskom prvenstvu, te zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Propisani iznos za zlatnu medalju na svjetskim prvenstvima koja se održavaju svake dvije godine za sportaše i izbornika iznosi po 14.350 eura, dok ostale djelatne stručne osobe dijele iznos od 19.150 eura, a ukupni iznos za cijelu reprezentaciju iznosi 248.750 eura.

Propisani iznos za srebrnu medalju na europskim prvenstvima koja se održavaju svake dvije godine za sportaše i izbornika iznosi po 4.800 eura, dok ostale djelatne stručne osobe dijele iznos od 4.800 eura, a ukupni iznos za cijelu reprezentaciju iznosi 81.600 eura.

Gradonačelnik Zagreba primio vaterpoliste

Nakon premijera Plenkovića, hrvatsku vaterpolsku vrstu primio je i gradonačelnik Zagreba, te tom prigodom uz čestitke za osvojeno europsko srebro u Dubrovniku i Zagrebu, kao i svjetsko u Dohi, uručio svima medaljone Grada Zagreba.

Komentari