Pred nama je nagla i kratka promjena vremena, bit će hladno i burovito!

27

Pred nama je nagla i kratka promjena vremena. Od sljedećeg tjedna temperature će ponovno rasti.

Već od sredine petka očekuje se dolazak bure koja će do kraja dana jačati, a sa sobom donijeti i zahladnjenje. Naoblaka uz koju u prvom dijelu dana može biti poneke kapi kiše, uslijed dolaska bure vlaga u zraku će značajno pasti pa će samim time i naoblaka raspršiti te će ostatak dana prevladavati vedro, kao i tijekom vikenda, javlja RiMeteo.

Vjetar će svoj vrhunac postići u subotu ujutro kada udari bure mogu dosezati i 140 km/h, što će zasigurno uzrokovati probleme u prometu, kako na kopnu tako i na moru. Do kraja dana zadržat će se umjerena do jaka bura, a temperatura će se još malo sniziti, pa se noći i jutra, posebice od subote, očekuju hladna uz minuse do mora dok će se dnevna penjati na oko 5 °C, a u Gorskom kotaru i Lici uz minuse i tijekom dana.

Od nedjelje bura će postupno oslabiti no zadržat će se slaba do umjereno jaka, posebice na burovitim lokacijama te na dijelu kvarnerskog mora i otoka. Temperatura zraka će se po visini do kraja dana polako dizati, a hladnoća povlačiti što će biti uvod u povratak iznadprosječno toplog vremena koje je dominiralo proteklih dana.

Komentari