Prazne police socijalne samoposluge u Rijeci!

28
Izvor: Screenshot HRT

Socijalna samoposluga Kruh svete Elizabete u Rijeci ovih dana računa na pomoć dobrih ljudi. Naime, zbog posljedica pandemije i manjeg broja dolazaka u njihove prostorije, police su gotovo prazne, javlja HRT. Štoviše, o ovoj socijalnoj samoposluzi ovisi oko 600 potrebitih Riječana i Riječanki!

“Nikad nismo prestali, paketi su bili jedno vrijeme manji, ali su bili redoviti, sve vrijeme smo bili otvoreni, naši korisnici su dolazili. Ovdje smo na Brajdi 7, telefonom nas mogu kontaktirati, uvijek mogu doći i donirati”, ističe za HRT volonterka Socijalne samoposluge “Kruh sv. Elizabete” Nela Pujić.

Kako bi olakšali donatorima, od ponedjeljka uvode novi termin za prikupljanje hrane u svojim prostorijama.Od 17 do 19 sati ljudi mogu donijeti i donirati namirnice. Sve nam je potrebno, sad smo baš u nekom jednom periodu gdje su police ne malo, nego su prazne police”, naglašava volonterka Elida Verunica.

Vjeruju da će se Riječani odazvati kako to čine već punih 10 godina, koliko radi prva socijalna samoposluga u Hrvatskoj, a gospođa Nela tu je od prvoga dana. Stoga poručuje: “To se razvije jedan odnos s tim korisnicima baš prijateljski, mi se zapravo već dobro i poznajemo, rado se susretnemo, sasvim jedan drugi odnos.”

Komentari