Poznati novi detalji incidenta na Platku: Divljaci iz BMW-a pretukli gorske spašavatelje i djevojku

180
platak

U nedjelju navečer došlo je do incidenta na Platku u kojem su pretučeni HGSS-ovci i jedna djevojka.

Naime, svjedoci su za Novi list opisali cijeli događaj. Počinitelji su u večernjim satima ispred X bara vježbali tehniku hrvanja, a potom su oko 20 sati BMW-om počeli driftati po stazi. BMW je zapeo u snijegu, a mladić i djevojka zapriječili su prolaz djelatniku i pritom zahtijevali da im motornim sanjkama izvuče BMW iz snijega. Djelatnik je kazao da ne može jer ide na spavanje, a mladić ga je u tom trenutku udario. Mladić je ostao ležati u nesvijesti te je u pomoć potrčao jedan od gostiju u X baru.

Ubrzo je počelo naguravanje u kojem su se pridružila i druga dvojica putnika iz BMW-a. Kada je dotrčao drugi član HGSS-a, zadobio je snažan udarac u glavu. U međuvremenu je mladić koji je bio u nesvijesti došao k sebi te sjeo, no ubrzo je dobio snažan udarac nogom u glavu. Situacija je eskaliralo te nije bilo poznato je li mladić uopće živ. Oni koji su se našli u blizini počeli su ga oživljavati, dok su dvojica putnika drugog mladića dvojica putnika iz BMW-a počela udarati nogom. “Mi smo borci. Znate vi tko smo mi”, vikali su mladići iz BMW-a.

Ženska osoba htjela je zaustaviti eskaliranu situaciju i pomoći, no dobila je četiri direktna udarca šakom u glavu. Ubrzo je došla policija i Hitna pomoć te su mladići privedeni. Mladić koji je bio prvi na udaru dobio je potres mozga i ozljedu vratne kralježnice. Incidenta se ne sjeća. Drugom mladiću je slomljena ruka te je natučen, dok žena ima unutarnje krvarenje u plućima.

Direktor Goranskoga sportskog centra Alen Udovič za Novi list rekao je kako se svake sezone dogode dva do tri slučaja ulaska automobilima na stazu.

L.B.

Komentari