Povratnik velika srca – Umirovljenik Mato Veić požeškoj bolnici donirao UZV uređaj vrijedan 100 000 eura!

63
Foto: V. Milković (Požeški Vodič)

Mato Veić, 75- godišnji umirovljenik, povratnik iz Švicarske, donirao je UZV uređaj vrijedan 100 tisuća eura Odjelu radiologije Opće županijske bolnice u Požegi. Vrijednu donaciju preuzeo je ravnatelj bolnice Željko Glavić i Ivan Čubela, voditelj Odjela radiologije.

Sve je mukotrpno zaradio u Švicarskoj, ispričao je Mato za Požeški Vodič.
U Švicarskoj sam radio 30 godina. Svašta. Teško i sada kažem: Ne daj Bože nikom da dođe tamo. Mislio sam ostati malo a ostao sam 30 godina. Sad sam u mirovini, vratio sam se ovdje i malo radim oko kuće. Tako sam eto, odlučio malo novca što sam ušparo, donirati – započeo je svoju priču gospodin Mato i onda nastavio: – Nisam baš zdrav. Nema kad nisam radio, po kiši, po snigu…Nije tamo kao kod nas: pada kiša pa ideš kući. Tamo nema veze jel’ pada kiša ili snig, radi se. Onih prvih godina kad sam došao, kiša je padala dan i noć, ali, moraš raditi. Na ‘bauštelu’ sam najviše radio ali i svuda: u fabriki, mesnici… svugdje gdje je trebalo. Radio sam po dva posla. Nekada sam se dizao u 5, pa radio od 7 na ‘bauštelu’ do 5 popodne a onda otišao u fabriku i radio ujutro do 4 ili 5 sati” prepričao je Mato svoju tešku životnu priču. Nasljednika nema, pa je dio ušteđevine odlučio donirati požeškoj bolnici.

Radio je, kaže Mato, najviše na 'bauštelu' ali i u tvornici, mesnici…gdje god je trebao, nerijetko i na dva posla u jednom danu!

Objavljuje Požeški VodičPetak, 28. prosinca 2018.

Komentari