Potvrđen i drugi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj

25

Jutros je potvrđen i drugi slučaj zaraze koronavirusom, izvještava ministar zdravstva Vili Beroš. Riječ je o bratu blizancu prvog zaraženog u Hrvatskoj. Brat blizanac zaraženog radi u HEP-u, a simptome u HEP-u pokazao je još jedan zaposlenik s njegova odjela. U HEP-u edukacije i sastanci otkazani su, zatvoren je restoran, a 15 radnika poslano je kući. Drugi zaraženi slučaj bio je u ponedjeljak u kantini HEP-a koja može primiti ukupno 700 ljudi, a smatra se da je bio u kontaktu sa stotinjak osoba. Stoga kantinu HEP-a danas je preuzela epidemiološka služba. HEP je za Index komentirao:
„Možemo potvrditi da je jedna od osoba kod koje je potvrđena zaraza koronavirusom zaposlenik s radnim mjestom na lokaciji sjedišta HEP grupe u Zagrebu. Taj zaposlenik već jučer nije bio na poslu, a danas je 15-ak zaposlenika za koje se pretpostavlja da su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim obaviješteno da ne dolaze na posao ili su vraćeni s posla.“

Prema uputama Nacionalnog kriznog stožera u Ulici grada Vukovara 37 poduzimaju se mjere zaštite sigurnosti zaposlenika čiji broj na toj lokaciji prelazi preko 1000.

Nadalje, zaposlenici kompanije Ericsson Nikola Tesla u kojoj je zaposlen prvi zaražen u Hrvatskoj, do danjega rade od kuće. Djevojka prvog zaraženog u Hrvatskoj testirana je na koronavirus, a nalaz je negativan iako ima simptome. Testiranje će se za svaki slučaj ponoviti još jednom.

Izvor: Index

Komentari