Posrednik za nekretnine prevario kupce, a odbio je i vratiti i avans kada je razotkriven

27

Policijski službenici Službe za gospodarski kriminalitet i korupciju Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju.

Sumnjiči se da je kao djelatnik tvrtke sa sjedištem u Rijeci, u veljači 2020. godine, prilikom posredovanja kod kupoprodaje nekretnine oštetio dvoje hrvatskih državljana, starosti 60 i 66 godina. Prezentirajući njima i vlasniku te tvrtke u kojoj je zaposlen lažne činjenice i podatke o vlasništvu nekretnine, s navedenim oštećenicima je potpisao pismo namjere-potvrdu o pologu s rokom ostvarenja kupoprodaje nekretnine u roku od tjedan dana, međutim, ista nije ostvarena niti u sljedeća četiri mjeseca pa su kupci odustali od kupnje. Po zahtjevu za povratom uplaćenog pologa ih je odbio te time im nanio materijalnu štetu od gotovo 38. 000 kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, radi sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevara u gospodarskom poslovanju, protiv osumnjičenog 38-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Komentari